Postimees Monte Carlos: MM-sarja piloodid avaldavad, mis on riukaliku ralli raskeim osa

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile säras Monte Carlos päike. Terve nädalavahetus nõnda hästi ei lähe.
Eile säras Monte Carlos päike. Terve nädalavahetus nõnda hästi ei lähe. Foto: @World/M-Sport

Postimees uuris WRC-pilootidelt, mis on ettearvamatute tingimustega Monte Carlo ralli kõige raskem osa.

Esapekka Lappi, Toyota, debütant: «Õhtune pimedus on väga suur väljakutse. Minu jaoks teeb selle kõige raskemaks just pinnase vahelduv muutumine. Mul on raske märgata, milline koht on libe, milline mitte. Kui midagi märkmetes kirjas pole, siis ma ei märka seda. Täna on kõige raskem päev, sest avakatse pole mingi Miki-Hiir, see on ikka korralik katse! Loomulikult on järgmised päevad samuti keerulised, aga tänane õhtu paneb meid korralikult proovile.

Jari-Matti Latvala, Toyota, möödunud aastal teine koht: «Kõige raskem ongi Sisteroni katse. Muidu on seal pidamine hea, aga siis tuleb jäine allamäge lõik, kus tuleb olla eriti ettevaatlik!»

Thierry Neuville, Hyundai, möödunud aastal 15.: «Kõik on raske! Aga tegelikult sõltub kõik ilmast. Kui reedel on halb ilm ja väga palju jääd, siis see on kõige raskem. Aga kui reede üle elame, siis tuleb laupäev ja seal võib ka väga keeruline olla!»

Sebastien Ogier, M-Sport, möödunud aasta võitja: «Ilm teeb siin omad korrektuurid. Mõned aastad tagasi helistas mulle ema, kes ütles, et lund hakkas sadama. Aga mul olid slikid all! Jah, ma olen kohalik, aga ilma on alati võimatu ette ennustada. Täna võib sadada vihma, aga võib ka lund. Ema jälgib ka praegu ilmateadet, eks vaatame, kuidas läheb!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles