Meistrite liiga võitnud Rooba: ülev tunne!

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba (vasakul) jäähoki Meistrite liiga 2017-18 hooaja finaalis.
Robert Rooba (vasakul) jäähoki Meistrite liiga 2017-18 hooaja finaalis. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Eesti parim jäähokimängija Robert Rooba võitis teisipäeva hilisõhtul koduklubi Jyävskylä JYPiga ajaloolise jäähoki Meistrite liiga tiitli. Kodujääl mänginud Växjö Lakers alistus 2:0.

«Läheb aega, kuni sellest võidust, mängust ja saavutusest aru saame. Ilmselt jõuab homme (eile – toim) alles kohale, mida suutsime meeskonnaga saavutada,» ütles Rooba esimese asjana paar tundi pärast lõpusireeni.

«Enne matši oli natukene pinget tunda. Sündmus ise on nii suur, emotsioon ja fiiling ainulaadne. Samas pingi peal istudes väga pingele mõelda ei jõua. Sa lähed jääle lihtsalt nautima. Täiesti erakordne kohtumine nii selle tähenduse kui atmosfääri suhtes,» lisas eufoorias eestlane.

Mängu esimesed 20 minutit möödusid väravateta, kuid skoori avas teisel perioodil Rooba tiimikaaslane Joonas Nättinen, kasutades ära arvulist ülekaalu. Växjö jõudis kolmandal perioodil näilise viigiväravani, ent kohtunikud otsustasid videokorduse abil, et soomlaste väravavahile Jussi Olkinuorale tehti viga. JYPi väravavaht valiti ka kohtumise parimaks, sest ta tõrjus tervelt 31 pealeviset.

Viimasel perioodil elas Jyväskylä üle ka ärevad momendid, kui jäi viimase minuti eel arvulisse vähemusse ning pidi pärast rootslaste väravavahi väljavõtmist mängima neljakesi kuue vastu. Soome klubi mängijad pidasid survele aga vastu. Piisas vaid ühest vaheltlõikest 20 sekundit enne lõpusireeni ning Janne Kolehmainen saatis sügavalt oma väljakupoolelt litri Växjö tühja väravasse.

Jyväskyläst sai esimene Soome klubi, kes 2014. aastal loodud Meistrite liiga võitis. «Mõlemad tiimid mängisid suurepäraselt, kaitses väga kindlalt. Määravaks said füüsilised elemendid ning meie võitsime. Ise mängisin enda parimat hokit, tegin asjad ära. Samas minu isiklik esitus polegi nii oluline, tiimi võit on märksa tähtsam,» muheles Rooba.

Eestlase sõnul valitses pärast lõpuvilet riietusruumis hämmelduse tunne. «Peatreener õnnitles meid. Kiitis. Kõik tegid oma töö ära. Aga keegi väga midagi öelda ei suutnud. Parajalt sõnatud oleme. Ülev tunne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles