Karjääris taas rekordtähiseni jõudnud LeBron sai tasuks küünarnukivopsu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (23) tegi jälle ajalugu.
LeBron James (23) tegi jälle ajalugu. Foto: Tony Dejak/AP/Scanpix

Cleveland Cavaliers alistas Brooklyn Netsi 129:123 ja tõmbas oma veebruarile joone alla. Matš tähistas ajaloolist saavutust ka LeBron Jamesile - esimest korda 33-aastase mehe karjääri jooksul sai ta kirja kolmikduublikuu.

James kimbutas Netsi 31 punkti, 12 lauapalli ja 11 resultatiivse sööduga, mis tähistab kolmikduublit – kolmes statistilises näitajas jõudis ta kahekohalise arvuni. Veelgi muljetavaldavam on aga tema sooritus terve veebruari kontekstis – keskmiselt 26,6 punkti, 10,4 söötu, 10,3 lauapalli ehk temast sai alles teine mängija viimase 30 aasta jooksul, kes suutnud lõpetada kuu keskmise kolmikduubliga. 33-aastasena on ta ühtlasi vanim mängija, kes kunagi selle kirja saanud – Wilt Chamberlain oli 1968 sama tehes 31-aastane.

James rääkis enne mängu ajakirjanikele oma lähenevast suursaavutusest. Söötudest: «Mu meeskonnakaaslased viskavad neid sisse. Ilma nendeta ma seda ei suudaks.» Lauapallidest: «Minu jaoks on lauavõitlus olnud alati vaimne lahing. Ma ei ole suur korvi all rüseleja, vaid kasutan oma instinkte.» Punktidest: «Kui ma saan korvi alt sisse kaks või kolm palli veerandis, siis ma saan 10 punkti kätte. Punktide toomine on minu jaoks olnud alati kõige viimane asi. Ma ei võta end kui suurt punktitoojat. Aga kui vaadata meie spordiala ajalugu ja mõelda meestele, kes on suutnud regulaarselt kolmikduubleid teha – Jason Kiddist Magic Johnsoni, Oscar Robertsoni, Russell Westbrookini – siis võib ka minu nime sinna lisada.»

Päris valutult Jamesile järjekordse rekordi püstitamine ei edenenud – kolmandal veerandil sai mees Dante Cunninghami küünarnukilt vopsu näo pihta. Õnneks jäi Cavaliersi mängumees terveks ja sai oma vajalikud näitajad ära vormistada.

NBA tulemused:
Charlotte Hornets – Chicago Bulls 118:103
Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 129:123
Miami Heat – Philadelphia 76ers 102:101
Milwaukee Bucks – Washington Wizards 104:107
Portland Trail Blazers – Sacramento Kinds 116:99
Denver Nuggets – Los Angeles Clippers 120:122

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles