Venemaa võistlust boikoteeriv olümpiavõitja: mind ähvardati maha lasta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi laskesuusataja Sebastian Samuelsson võttis sõna Venemaal peetava MK-sarja finaaletapi vastu.
Rootsi laskesuusataja Sebastian Samuelsson võttis sõna Venemaal peetava MK-sarja finaaletapi vastu. Foto: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP/SCANPIX

Laskesuusatamise olümpiavõitja Sebastian Samuelsson, kes jätab sõitmata Venemaal Tjumenis toimuvale MK-etapile ja soovitas konkurentidel sama teha, on enda sõnul hakanud saama räigeid ähvardusi.

«Mulle kirjutati internetis nii avalikult kui ka isiklikult – öeldi, et ma olen halb inimene, ning lubati maha lasta nii mind kui ka teha liiga mu perekonnale,» kirjeldas Samuelsson SVT-le.

MK-etapp peetakse Tjumenis 22.-25. märtsil. Samuelsson teatas, et ei kavatse seal osaleda, sest ei pea Venemaale dopingupattude eest määratud karistusi õiglaseks.

Ühtlasi leidis ta, et Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU) ei suuda tagada Tjumenis peetaval MK-etapil ning Uvatis ja Hantõ-Mansiiskis peetavatel IBU karikaetappidel sportlaste turvalisust. Sarnaselt Samuelssonile on Tjumeni võistlust lubanud boikoteerida ka USA ja Tšehhi laskesuusatajad.

Nüüd peab ta plaani osaleda hoopis Rootsi meistrivõistlustel murdmaasuusatamises, tehes kaasa 30 km ühisstardis ja 15 vabatehnikasõidus. Pyeongchangis võitis Samuelsson jälitussõidus hõbemedali ja tuli Rootsi teateneliku koosseisus olümpiavõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles