Karmid reeglid: Ilves diskvalifitseeriti Holmenkollenis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel nädalavahetusel osalevad maailma parimad kahevõistlejad Holmenkollenis, kus leiab aset järjekordne MK-etapp. Stardinimekirjas olid ka eestlased Kristjan Ilves ja Karl-August Tiirmaa. Ilvese võistlus lõppes enne selle algust.

Läinud kuul Pyeongchangi olümpiamängudel osalenud ning seal 16. koha saanud Ilves diskvalifitseeriti juba enne võistlust. Mis põhjusel?

«Kombinesooni mõõtmine,» sõnas Kristjani treenerist isa Andrus Ilves Postimehele. Nõnda jäi Kristjan eemale kvalifikatsioonist ning ei saanud osaleda lõppvõistlusel. «Seekord läks sedapidi. Loomulikult pole rahul. Mõõtja või Kristjan ei olnud korrektne,» lisas treener.

Andrus jätkas, et karmid reeglid käivad selle spordiala juurde ning neil pole võimalust (ega põhjust) isegi protestida.

«Meil oli tegemist esimese korraga, kuid algajaid on varem maha võetud. Kombinesioon oli sama, mis eelmisel kolmel võistlusel. Ei lastud alla hüpata, aga midagi protestida ei ole. Reeglid on sellised: ja või ei.»

Kristjani treeninghüpped Oslos olid lubavad, MK-sarja üldarvestuses soliidsel kohal paiknev Ilves kaotas eemaldamise tõttu tähtsaid punkte. «Sellest ongi kõige rohkem kahju,» selgitas Andrus ning lisas, et järgmisel MK-etapil osaleb Kristjan sama kombinesooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles