Asmer alustab nädalavahetusel vormel-3 sarja

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer saab üle pika aja olla seal, kus ta end kõige paremini tunneb – vormeli roolis. Pildil 2007. aasta testimine vormel-1 masinaga.
Marko Asmer saab üle pika aja olla seal, kus ta end kõige paremini tunneb – vormeli roolis. Pildil 2007. aasta testimine vormel-1 masinaga. Foto: Liis Treimann

Eesti läbi aegade edukaim vormelipiloot Marko Asmer osaleb sel nädalavahetusel sellest aastast loodud vormel-3 sarja teisel etapil Prantsusmaal Pau tänavaringrajal.



Postimees kirjutas juba veebruari lõpus, et mullu aprillis karjääriga lõpparve teinud Asmer võib suurde mängu naasta ning tänavu kaasa lüüa mõnel sellest aastast käima pandud vormel-3 International Trophy etapil.

«Eelmisel aastal istusime tiimi bossiga maha ja arutasime asja ning ma mõtlesin, et miks mitte? Linnaetapid on mulle alati meeldinud, arvatavasti sõidan kaasa Pau, Macau ja Lõuna-Korea etapi. Võib-olla mingi etapi veel, näiteks Spa,» sõnas Asmer veebruaris.

Tollal rõhutasid nii Marko Asmer kui tema tegemistega üldplaanis kursis olev isa Toivo Asmer, et suuri sõnu nad teha ei soovi ning oleks lihtsalt meeldiv, kui pelgalt jututasandist midagi põnevamat sünniks.

Sel nädalal levis aga Itaalia ja Brasiilia mootorispordi portaalides, aga ka näiteks automobilsport.com-is uudis, et Asmer tõepoolest ongi sel nädalavahetusel taas rooli istumas. Kuigi Postimehe trükkimineku ajaks ei õnnestunud Marko Asmerit tabada, kinnitas isa Toivo, et poeg on tõepoolest Pau linnarajal sel nädalavahetusel võistlustulle asumas.

«Ei tahtnudki seda infot väga palju kuulutada, kuid Marko sõidab küll,» kinnitas Toivo Asmer.
Meeskonnakaaslaseks Double R Racingus saab Asmerile välismaise meedia väitel olema 22-aastane brasiillane Pipo Derani. Kusjuures ka Wikipedias on Asmer Double R Racingu piloodiks märgitud.

Veebruaris osales Asmer sama tiimi Dallara-Mercedese vormeliga testimistel ja ütles pärast seda, et kõne all on mõnel etapil kaasa löömine. Küsimusele, kas Pau jääb ainukeseks võistluseks või õnnestub ennast sel aastal veel korralikul tasemel proovile panna, vastas Toivo Asmer: «Kunagi pole midagi sajaprotsendiliselt kindlat, kuid loodetavasti teeb ta kaasa veel kahel-kolmel etapil.»

Aasta alguses testidel näidatud ajad andsid lootust, et kunagise ässa oskused polegi väga rooste läinud. Ka Double R Racingu meeskonna mänedžer Malcolm Swetham jäi eestlase veebruaris näidatud kiirusega rahule. Kuigi seal siis ametlikku ajamõõtmist ei toimunud, näidanud Asmer tiimi enda mõõtmisel väga konkurentsivõimelisi aegu.

International Trophy sarjas on sel hooajal kavas kuus etappi. Üks osavõistlus Saksamaal legendaarsel Hockenheimringil on juba peetud – seal võidutses mõlemas sõidus hispaanlane Roberto Merhi. Pau linnaetapil on kavas vaid üks sõit, mis peetakse pühapäeval. Täna on Paus kavas treeningsõidud ja homme kvalifikatsioon. Märkida tasub, et külalisvõistlejad, kelle seas ka Asmer, üldarvestuses punkte ei teeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles