Eesti vormeliässad on F3 hooaja eel heas hoos

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron
Ralf Aron Foto: Prema Powerteam

Tulevast aastast ootab vormelipüramiidi tugevuselt kolmandat astet ees suur reformatsioon, kui F1-sarja sõsarvõistlus GP3 liidetakse praegu eraldiseisva F3 sarjaga. Et loodavas uues sarjas on stardikoht vaid 27 piloodil, on seal karjääri jätkata soovivaile sportlastele eriti oluline tänavu teha hea hooaeg. Eestlaste kohta on teatada selles vaimus positiivseid uudiseid.

Kuigi F3 nimekaim võistlussari, FIA Euroopa meistrivõistlused, saab alguse alles maikuu algul Pau tänavaringrajal, on juba praegu käimas viimased hooajaeelsed ametlikud testid. Möödunud nädalal kihutati Hungaroringil, praegu mõõdetakse kilomeetreid Austrias Spielbergis.

Eestlaste suurimad lootused on uue hooaja eel seotud Ralf Aroniga, kes alustab F3-sarjas kolmandat aastat. Debüüthooajal lõpetas Aron Prema Powerteami ridades seitsmendal kohal, läks mullu Hitech GP manu, kuid seal aasta algul kimbutanud tehnilised probleemid jätsid jälje enesekindlusele ja kogu hooajale. Tiitlist unistanud eestlane lõpetas hooaja kokkuvõttes üheksandana teenides 30 võidusõidu peale üksnes kaks poodiumikohta.

Tänavu on Aron tagasi tiitlikaitsjana startiva Prema ridades ning näitab kiirust, mis lubab hooajale vastu minna optimistlikult. Ungari testi avapäeval oli Aron neljas, kaotades tiimikaaslasele Mick Schumacherile, seitsmekordse F1 maailmameistri Michaeli pojale, 0,174 sekundit. Teisel testipäeval näitasid parimat minekut Hitechi sõitjad ning Aron sai ülejäänutest parimana kirja kolmanda aja (+0,274).

Täna Red Bull Ringil alanud kahepäevasel testil oli Aron taas korralikus hoos, kui tema parimaks ringiajaks mõõdeti 1.23,211. See oli pärastlõuna neljas, üldse aga kogu päeva kuues ringiaeg.

Jüri Vips, kes teeb tänavu F3 EMil kaasa esimese täishooaja, õpib samuti oma vormelit üha paremini tundma. Kui Hungaroringi testidel oli Motopark meeskonda esindav eestlane oma aegadega pidevalt teises kümnes ja kaotas kiireimatele üle poole sekundi, siis Spielbergis näitas Vips esimesel testisõidul üheksandat tulemust. Kiireim olnud Daniel Tictumile kogunes kaotust 0,356 sekundit, rahvuskaaslasest Aronist jäi Vips maha +0,172.

Viimane ametlik testipäev on Austrias kavas homme.

F3 võistluskalender

  • 12.-13. mai - Pau
  • 2.-3. juuni - Hungaroring
  • 23.-24. juuni - Norisring
  • 14.-15. juuli - Zandvoort
  • 27.-28. juuli - Spa-Francorchamps
  • 18.-19. august - Silverstone
  • 25.-26. august - Misano
  • 8.-9. september - Nürburgring
  • 22.-23. september - Red Bull Ring
  • 13.-14. oktoober - Hockenheim
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles