Asmer: kõik asjad on vahepeal arenenud ja edasi läinud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer sai nädalavahetusel taas võidu kihutada ning tegi seda suure naudinguga.
Marko Asmer sai nädalavahetusel taas võidu kihutada ning tegi seda suure naudinguga. Foto: Liis Treimann

Pikalt võistluskarussellist eemal olnud Marko Asmer istus nädalavahetusel taas vormelirooli ning tegi seda Double R Dallara-Merci võistkonnas võistluspausi arvestades küllaltki edukalt.
 


Asmer saavutas Prantsusmaal Pau tänavaringrajal sõidetud vormel-3 International Trophy etapil 7. koha, sõidu võitnud Marco Wittmannile (Signature Dallara-VW) kaotas eestlane üle 40 sekundi.

«Põhimõtteliselt oli mul kolm aastat pausi. Harjumatu ei olnud, kui kõik asjad on vahepeal arenenud ja kolm aastat edasi läinud. Eesmärk oligi tulla ja kaifida võidusõitu,» rääkis Asmer eile pärast võistlust. «Lõpus sain isegi hoo korralikult üles ning viimased 10–15 ringi olid ka aegade poolest päris head. Midagi hurraatada ei olnud, kuid halvasti ka ei olnud.»

Eestlase avavõistlus pärast pikka pausi võinuks olla veelgi edukam, kuid sõidu algus läks tal kahjuks aia taha. «Suretasin stardis masina välja. See oli puhtalt enda viga. Ise vahepeal paterdasin ka, kuid mingi osa oli päris hea,» lisas Asmer, kes langes stardis seetõttu viimasele ehk 13. kohale.

Samas tunnistas võidusõitja, et seni pole ta edasist tegevuskava täpselt paika pannud. «Praegu ei ole mingit plaani. Tahan sõita tänavaringradadel ja lähen ka Macausse, äkki õnnestub enne seda veel testida, et ennast ja autot võistluseks paremini ette valmistada. Võib-olla sõidan veel kusagil, kuid midagi kindlat ei ole,» rääkis Asmer. «Sõita on alati tore ning tänavaringrada on selline eriline. Endal oleks tavaringrajal kindlasti kergem olnud.»

Kui mullu tõmbas Asmer oma karjäärile põhimõtteliselt joone alla, siis ta ei olnud nõus avaldama, millistel tingimustel ta uuesti võistlusrajale tagasi tuli.

«Sellest ma ei tahaks rääkida. Mulle meeldib sõita ja muidu ma poleks rooli istunud. Paus ei tulnud ju ka seetõttu sisse, et ma poleks tahtnud võistelda,» põhjendas Asmer. «Kui on head variandid ja võimalused, siis miks mitte.»

Eesti võidusõitja andis nädalavahetusel intervjuu ka autosport.com-ile, kes uuris, millega Asmer vahepeal on tegelenud.

«Olen ametis olnud testimisega, sõitnud kardiga ning alates eelmisest aastast tegelenud ka pilootide juhendamisega. Olen sel aastal olnud Koiranen Bros’i meeskonnas (vormel Renault 2.0 sarja meeskond – toim) pilootide treener. Aitan natuke nende sõitjaid, kuigi nad on tegelikult päris head,» sõnas Asmer.

Lisaks rääkis võidusõitja, et Eestis on endiselt raske sponsoreid leida ning see on ka tema olukorra keerulisemaks muutnud.

«5000 euro kokkusaamine on endiselt väljakutse. Olen õnnega koos, et siin sõita saan. Võib-olla olen kasutanud saadud võimalusi hästi ja seetõttu on mulle antud veel võimalusi ja siis veel,» avaldas Asmer. «Kui tekib mingi hea variant, siis loomulikult võtan selle vastu. Ma naudin siiani sõitmist ja annan endast kõik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles