Lõbusas tujus Tänak andis homseks paljulubava kommentaari

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Korsika MM-rallil.
Ott Tänak Korsika MM-rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Enne Korsika ralli kahte viimast kiiruskatset teisel kohal olev Ott Tänak sõnas, et tunneb end autos mugavalt ning homsest päevast kujuneb tõeline lahing.

«Ei ole põhjust kriitikaks. Tunnen end autos hästi, kõik on tasakaalus. Suudame homme jätkata sama kiirusega,» ütles eestlane.

Tänaku edu kolmandal kohal sõitva Thierry Neuville’i ees on kõigest 0,1 sekundit, tiimikaaslane Esapekka Lappi jääb neljandana Tänakust maha 10,4 sekundiga. «Homsest kujuneb võitlus. Thierry on sõitja, kes suudab igal juhul suruda. Täna oli tal probleeme, aga eks näis. Lappi sõitis täna välja väga häid aegu, kindlasti tuleb ka temaga võitlus,» ütles Tänak.

«Homme on meie eesmärk säilitada positsioon ning läbida katsed puhtalt. Esimesel katsel on pikkust umbes 55 kilomeetrit ning sellest kujuneb tõeline katsumus. Kuna aga katse on uus, on tingimused kõigile võrdsed,» kirjutas Tänak hiljem sotsiaalmeediasse.

Toyota pealik Tommi Mäkinen on seni ralli käiguga rahul. «Oleme õnnelikud, sest Otil ja Esapekkal oli hea päev. Tore on neid naermas näha. Kui sa ei suuda siin naerda, ei suuda sa siin ka häid aegu sõita.»

Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja sõnas, et jääb samuti pika päevaga rahule. «Mu terve keha on väga väsinud, aga üks päev on veel minna. Tänasega jääme rahule. Millegipärast ei sobinud meile tänane pikk katse, kaotasime mõlemal korral seal aega,» ütles Järveoja.

Päeva viimasel katsel jagas Tänak katsevõitu meeskonnakaaslase Lappiga. Katse finišis öeldi eestlastele raadioside teel kiitvalt, et selle autoga polegi võimalik kiiremini sõita. «Võib-olla on ainult Tommi selleks suuteline,» naljatas Järveoja.

Tõsisemalt rääkides ütles ta, et eestlased panid täna endast välja pea kõik. «Alati saab veidi kiiremini sõita, aga täna oli põhimõtteliselt viimasel piiril.»

Täna oli eriti kehv päev Hyundai sõitjale Neuville’ile. Ta alustas päeva teisel kohal, kaotades liider Sebastien Ogier’le 33,6 sekundiga. Samas oli tema edu näiteks neljandal kohal oleva Tänaku ees 10,6 sekundit. Päeva lõpuks langes belglane kolmandaks, kaotades Ogier’le 44,5 ja Tänakule 0,1 sekundiga.

Homsele kahele kiiruskatsetele vastu vaadates tunnistas Neuville, et pole kuigi enesekindel. «Kui nad püüavad meid, siis nad püüavad, midagi pole teha. Me ei ole võitluses, meid lihtsalt süüakse ära. Peame leppima sellega, mis meile kätte jääb.»

Seis enne viimast rallipäeva: 1. Ogier, 2. Tänak +44,5, 3. Neuville +44,6, 4. Lappi +54,9, 5. Sordo +1.46,7, 6. Evans +1.49,8

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles