Tribüünile saadetud Guardiola avaldas, mida ta kohtunikule ütles

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola tribüünil mossitamas
Pep Guardiola tribüünil mossitamas Foto: PAUL ELLIS/AFP

Meistrite liiga veerandfinaalis pärast avapoolaega tribüünile saadetud Manchester City peatreener Pep Guardiola avalikustas, mida ta kohtunikule ütles.

Leroy Sane lõi 41. minutil palli Liverpooli väravasse, kuid Antonio Miguel Mateu Lahozi juhitud Hispaania brigaad fikseeris olukorras, kus Man City läinuks 2:0 juhtima, suluseisu. Poolajavile kõlades läksid Man City mängijad kohtuniku juurde protesteerima ning vaos polnud ka Guardiola – katalaan rõhus faktile, et pall põrkas Sanele James Milneri põlvest ning Sane ei saanud kuidagi suluseisus olla. 

«Ma ütlesin, et see olukord, kus pall Leroy Sanele söödeti, oli värav. Seepärast ta mind ära saatiski. Kõik muutunuks, kui seis oleks olnud 2:0,» sõnas Guardiola.

«Kõik muutunuks ka Salahi suluseisuväravaga Anfieldil. Kõik muutunuks ka Gabriel Jesusi suluseisuväravaga Anfieldil,» viitas City juhendaja seejärel avakohtumisele, kus Salahi avavärava puhul jäi kohtunikel napp suluseis määramata, Jesusilt võeti aga suluseisule viidates tabamus olukorras, kus suluseisu tegelikult polnud.

«Meistrite liigas on meeskonnad ülimalt võrdsed ning mõne kohtuniku otsuse mõju võib osutuda väga tähtsaks. Proovime järgmisel hooajal uuesti,» kinnitas Guardiola ning lisas, et Liverpooli peale ta viha ei kanna. «Loodetavasti esindavad nad poolfinaalis Inglismaad hästi.»

Aga lõpuks pööras Guardiola jutu veel kord kohtunikule Mateu Lahozile. «Võtmehetkedel jäid kaalukad otsused meie kasuks põhjendamatult langetamata. See kohtunik ongi väga eriline mees, talle meeldib erineda. Kui publik näeb asja ühtepidi, langetab ta tingimata vastupidise otsuse.»

* * *

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp tõdes, et 5:1 võit saavutati raskelt: «Tegime asjad enda jaoks ise kiiresti keeruliseks, kui serveerisime vastasele kandikul suurepärase värava. City võttis kõikvõimalikke riske ja me vajasime lisaks distsiplineeritud kaitsetööle ka natuke õnne. Guardiola otsus pööraselt riskida võinuks vabalt osutuda õigeks, sest neil oli võimalik esimesel poolajal kaks või kolm väravat lüüa. Aga samas oli selge, et kui meil õnnestub pall enda valdusse saada ja vasturünnakusse minna, avanevad meilgi võimalused.

Olime kaugel täiuslikkusest, aga tulemuse osas said määravaks iseloom, vaimujõud ja kõva võitlus. Kaitsesime hästi, me ei mänginud oma parimat jalgpalli, aga väärisime kokkuvõttes edasipääsu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles