Statistikapomm: 11 põnevat fakti pöörasest teisipäevast Meistrite liigas

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi pingutustest ei piisanud - FC Barcelona langes Meistrite liigas konkurentsist.
Lionel Messi pingutustest ei piisanud - FC Barcelona langes Meistrite liigas konkurentsist. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid kaks esimest poolfinalisti, kui Liverpool kaitses võõrsil Manchester City vastu edukalt 3:0 edu ja võitis kordusmängu 2:1. FC Barcelona mängis aga AS Roma vastu 4:1 edu maha, kaotas 0:3 ja langes konkurentsist välja.

0 pealelööki suutis Liverpool sooritada korduskohtumise 31. minutiks. Avamängus olid nad selleks ajaks juba 3:0 eduseisus!

8 väravat on suutnud ühel Meistrite liiga hooajal lüüa ainult kaks Aafrika jalgpallurit - kamerunlane Samuel Eto'o (Milano Inter) 2010-11 ja egiptlane Mohamed Salah (Liverpool) tänavu. Salahil on võimalik poolfinaalis rekordi ainuomanikuks tõusta.

1983-84 jõudis AS Roma viimati Meistrite liigas (toonas nimega Euroopa meistrite karikasari) poolfinaali. Seal oldi edukad ja finaalis kohtuti enda kodustaadionil... Liverpooliga! Roma kaotas penaltiseerias 2:4. Tõenäosus kordusduelliks tänavuses poolfinaalis on 33%.

AS Roma legend Daniele de Rossi.
AS Roma legend Daniele de Rossi. Foto: GREGORIO BORGIA/AP

14 korda oli FC Barcelona enne tänavust veerandfinaali eurosarjas avakohtumise kodus kolme või enama väravaga võitnud ja alati ka järgmisse ringi pääsenud. 15. korral läks viltu.

3 korda on Liverpool sel hooajal Mancester City'st jagu saanud. Jaanuaris Premier League'is 4:3 ja nüüd Meistrite liigas 3:0 ja 2:1. Mitte kunagi varem pole mitte ükski Pep Guardiola juhendatud meeskond kaotanud ühe hooaja jooksul mõnele meeskonnale kolm korda.

3 väravat oli FC Barcelona lubanud endale sel hooajal Meistrite liigas lüüa senise üheksa kohtumisega. Täna tuli teist sama palju juurde ning oligi lips läbi.

Liverpooli 2:1 võiduvärava lõi brasiillane Roberto Firmino.
Liverpooli 2:1 võiduvärava lõi brasiillane Roberto Firmino. Foto: Rui Vieira/AP

10. korda jõudis Liverpool Meistrite liigas (või tema eelkäija Euroopa meistrite karikasarja) poolfinaali, mis on Inglismaa klubide seas paremuselt teine näitaja. Manchester Unitedil on ette näidata 12 poolfinaalikohta.

33 väravat on Liverpool sel hooajal Meistrite liigas 10 mänguga löönud. Juba praegu on tegemist Inglismaa klubide rekordiga (senine tippmark kuulus hooajast 2002-03 Manchester Unitedile 32 väravaga).

116 sekundit kulus Manchester City'l skoori avamiseks, kui Gabriel Jesus realiseeris 1:0 tabamuseks Raheem Sterlingi hea eeltöö.

3 klubi on suutnud Meistrite liigas (algas hooajal 1992-93) kolme- või enamaväravalise avamängukaotuse järel edasi pääseda: 1) La Coruna Deportivo kaotas 2004. aastal avamängu AC Milanile 1:4, aga võitis teise 4:0, 2) FC Barcelona kaotas mullu avamängu PSG-le 0:4, aga võitis teise 6:1, 3) AS Roma äsja FC Barcelona vastu (1:4 ja 3:0).

3 hooaega järjest on FC Barcelona teekond Meistrite liigas lõppenud veerandfinaalis. 2016 kaotati tiitlikaitsjatena Madridi Atleticole (2:1 ja 0:2), mullu Torino Juventusele (0:3 ja 0:0) ning tänavu AS Romale (4:1 ja 0:3).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles