Video: konkurendile käega äsanud sprinter jäi kuldmedalist ilma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zharnel Hughes ja Jerome Richards finišisirgel
Zharnel Hughes ja Jerome Richards finišisirgel Foto: Mark Schiefelbein/AP

Rahvaste ühenduse mängude meeste 200 meetri jooksul finaal kulmineerus kaheksakordse olümpiavõitja Usain Bolti silme all skandaaliga – võitis küll Suurbritannia sprinter Zharnel Hughes, kuid ta diskvalifitseeriti.

Hughes ning Trinidadi ja Tobago jooksja Jareem Richards jooksid mõlemad aja 20,12, kuid fotofiniš andis võidu britile. Medalistid läksid juba pärast jooksu auringile, kui selgus, et Hughes diskvalifitseeriti – ta äsas nimelt Richardsile lõpusirgel käega.

Kõnealune olukord
Kõnealune olukord Foto: Mark Schiefelbein/AP

Richardsi sõnul proovis Hughes teda rütmist välja ajada. «Ta oli must ees ning kui ma talle järgi jõudmas olin, tundsin, kuidas ta mind lõi,» selgitas Richards ABC-le. Hughes küll apelleeris, kuid otsust ei muudetud. 

Nii tõusis kuldmedalile Richards, hõbemedali sai Kanada jooksja Aaron Brown (20,34) ning pronksmedali võitis Põhja-Iirimaa sprinter Leon Reid (20,55). 

Naiste 200 meetri jooksu võitis Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo abikaasa Shaunae Miller-Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles