Video: napilt enne finišit kokku kukkunud ning võiduta jäänud maratoonar kirjeldas juhtunut

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Callum Hawkins (pikali)
Callum Hawkins (pikali) Foto: Stringer . / REUTERS

Šotimaa maratoonar Callum Hawkins oli kahe nädala eest liikumas Queenslandis Rahvaste Ühenduse mängudel kindla kuldmedali suunas, kuid kukkus umbes kilomeeter enne finišit kokku.

Hawkinsi edu lähima jälitaja ees oli kaks minutit ja ta üritas mõnda aega tuigerdades edasi liikuda, ent tulutult. Kuumus ja väsimus olid teinud oma töö.

Kiirabi toimetas 25-aastase Hawkinsi haiglasse, kust tuli peagi sõnum, et ta taastub kenasti. Võistluse võitjaks kerkis kodupubliku kannustuse toel austraallane Mike Shelley ajaga 2:16.46.

Kaks nädalat pärast võistlust andis Hawkins intervjuu, kus avaldas oma esimesed sõnad pärast toibumist. «Mäletan, et küsisin, kas ma võitsin. Teadsin tegelikult vastust juba enne küsimist,» ütles Hawkins BBC-le.

«Mõtlesin jooksu ajal, et kui ma kuidagi lõpuni kannatan, siis teenin ilmselt medaligi. Aga kui kolm inimest peaks minust mööda jooksma, siis viskan valge rätiku. Seda ma ei mäleta, et tõusin veel korraks püsti ning jooksin paar meetrit. Teadsin, et mul on oma miil finišini. Pidin lihtsalt kannatama. Järgmine hetk lakkasid mu jalad töötamast,» kirjeldas Hawkins.

«Kukkusin tee äärde maha, kuid andsin endast parima, et tagasi püsti tõusta. Mu jalad olid all nagu tarretis. Järgmine hetk olin juba kiirabiautos,» jätkas Hawkins.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles