Portugali MM-etapiks valmistuv Ken Torn osaleb Tallinna rallil uue kaardilugejaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Torn.
Ken Torn. Foto: Ray Põder

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Harjumaa, Märjamaa, Keila ja Harku valla teedel Eesti autoralli meistrivõistluste kolmas etapp ehk Tallinna ralli. 

Järjekorras 34. Tallinna rallile on startimas ka Estonian R2 Challenge 17-26 aastased noored võidusõitjad, kes võistlevad ka Eesti meistrivõistluste EMV6 klassi arvestuses.  Uuendusena Eesti meistrivõistluste sarjas lähevad tänavustel rallidel igal päeval kõige ees rajale just EMV6 klassi võistlejad. EMV6 klass stardib omaette rühmana kasvava kiiruse alusel alates esimesest startijast ja kannab stardinumbreid alates 200-st.

Hooaja esimesele kruusarallile on end registreerinud seitse R2 klassi võistluspaari. 

Pärast jaanuaris ja veebruaris sõidetud kahte talverallit juhivad nii EMV6, kui Estonian R2 Challenge arvestuses lätlased Martinš Sesks – Renars Francis (Peugeot 208 R2) ja teist kohta hoiavad norralased Oliver Solberg – Veronica Gulbæk Engan (Peugeot 208 R2). Kui mõlemat eelnimetatud võistluspaari Tallinna rallil sel aasta stardis ei näe, siis punktitabeli kolmas mees ja möödunud aastane Estonian R2 Challenge ja klassi EMV6 meister Ken Torn (Ford Fiesta R2T) on hooaja esimesel kruusarallil stardis. 

Torni jaoks on tegemist viimase ettevalmistusega enne järgmisel nädalal sõidetavat Portugali MM-rallit, kus ta on osalemas JWRC arvestuses. Kui tavapäraselt loeb Tornile kaarti Kuldar Sikk, siis Tallinna rallil istub saarlase kõrval Aleks Lesk. 

Sikk siiski rallilt eemale ei jää vaid istub võistlusautos nr. 200, mis tänu uuenenud reeglitele on Tallinna rallile startimas esimese autona ning mille roolis on autoralli debüüti tegev Raul Jeetsi poeg Gregor (Ford Fiesta R2).

Eestlastest on veel eeloleval nädalavahetusel EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge arvestuse punkte püüdmas Kaspar Kasari – Hannes Kuusmaa (Ford Fiesta R2T), Roland Poom – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T), Oliver Ojaperv – Jarno Talve (Ford Fiesta R2T) ja Rasmus Uustulnd – Kauri Pannas (Peugeot 208 R2). Ainsate välisvõistlejatena on mõlemas eelnimetatud arvestuses Tallinna rallile startimas Vene/Ukraina ekipaaž Alexander Kudryavtsev – Volodymyr Korsia (Peugeot 208 R2).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles