Kontaveidi konkurentsist lülitanud Kvitova tegi Madridis ajalugu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Kvitova.
Petra Kvitova. Foto: Paul Hanna / REUTERS

Madridi tenniseturniiri kaheksandikfinaalis Eesti esireketi Anett Kontaveidi alistanud tšehhitar Petra Kvitova (WTA 10.) võitis finaalis hollandlannat Kiki Bertensit (WTA 20.) 7:6 (6), 4:6, 6:3.

Kvitova realiseeris veidi vähem kui kolm tundi kestnud lahingus 14st murdepallist kolm ning sellest piisas, et maailma edetabelis 20. kohal paiknevast Bertensist jagu saada. Kõik statistilised näitajad olid üsna võrdselt – Kvitova mängis lihtsalt tähtsaid punkte kindlamalt.

Tegu oli 28-aastase Kvitova kolmanda (2011, 2015, 2018) triumfiga Madridis – sellise saavutusega pole ükski teine naistennisist hakkama saanud. Kaks korda on võidutsenud ameeriklanna Serena Williams (2012, 2013) ja rumeenlanna Simona Halep (2016, 2017).

Meesüksikmängus on praeguse seisuga selgunud üks finalist, kui austerlane Dominic Thiem alistas poolfinaalis Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja Kevin Andersoni 6:4, 6:2. Laupäeval kell 23 hakkavad teist finalisti selgitama Kanadat esindav Denis Šapovalov ja Saksamaa tennisist Alexander Zverev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles