BBC: Arsenali peatreeneriks saab inglise keelega hädas olev hispaanlane

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unai Emery.
Unai Emery. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / Scanpix

Inglismaa tippjalgpalli telgitagustega hästi kursis olev BBC ajakirjanik David Ornstein teatas, et Londoni Arsenali uueks peatreeneriks kinnitatakse õige varsti hispaanlane Unai Emery.

Seni oli peasoosik lahkunud Arsene Wengerist vabaks jäänud kohale endine Arsenali mängija ja viimastel aastatel Manchester City abitreeneri ametit pidanud Mikel Arteta. BBC väitel on kõigi kandidaatide kaalumise järel aga klubi juhatuses üksmeelselt sõelale jäänud Emery nimi.

46-aastane hispaanlane lahkus hiljuti Paris Saint-Germaini tüüri juurest. Ta viis Prantsusmaa klubi kahe hooaja jooksul ühe liigatiitli ja nelja koduse karikani, ent samas jääb tema lühikesest ametiajast PSG ajalukku ülivalus kaotus Meistrite liigas, kus mullu anti kaheksandikfinaali kordusmängus Barcelona vastu viimaste minutitega käest kolmeväravaline eduseis.

Varem on Emery olnud Sevilla peatreener, juhtides nad kolm korda Euroopa liiga võitjaks. Hispaanlase Achilleuse kannana toob BBC aga välja kehva inglise keele oskuse. Sellele vaatamata plaanib Arsenal tema ametisse nimetamise avalikustada veel alanud nädala lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles