Magnus Kirt Andrus Värniku rekordile eraldi ei mõtle

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt võistleb tänavu kodumaal esimest korda.
Magnus Kirt võistleb tänavu kodumaal esimest korda. Foto: Kristjan Teedema

Homme Tartus 54. korda toimuval Gustav Sule memoriaalil on peaalal mullust võitu kaitsmas Magnus Kirt, kes alustas hooaega Doha Teemantliiga etapil 83.97ga ja viskas nädal aega tagasi sama sarja Eugene'i etapil 83.13. Võrreldes eelmise hooajaga, kui Kirt sai maikuus erinevatel jõuproovidel kirja 81- ja 82-meetrised odakaared, on start olnud seega veidi teravam.

«Seis on normaalne,» ütleb Kirt endale omase tagasihoidlikkusega. «Mullu tekkis enne hooaja algust seljavalu, mistõttu läksin hooajale vastu sedasi, et polnud täishoolt sisuliselt kuu aega visanud. Tänavu on olnud hooaja algus hoopis sujuvam.»

28-aastasest Kirdist sai mullu omamoodi stabiilsuse etalon, sest tihedast võistluskalendrist hoolimata – kokku võistles ta suisa 18 korral – suutis tõrvalane alistada alati 80 meetri piiri. «Eesmärk on olla stabiilne kõrgemal tasemel kui mullu. Ausalt öeldes ei piisa ka 83 meetrist tänasel päeval enamaks viiendast või kuuendast kohast, nagu esimesed Teemantliiga etapid näitasid,» tõdeb Kirt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles