Huvitav fakt ajaloost soosib tänavu Ferrarit ja Sebastian Vettelit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / HZ/PIXATHLON/SIPA

Legendaarne vormelisõitja Michael Schumacher võitis sellel sajandil neli korda (2000, 2002, 2003, 2004) Montreali tänavaringrajal Kanada etapi. Igal hooajal krooniti Schumacher sõitjate arvestuses ja Ferrari meeskondlikus arvestuses maailmameistriks.

2004. aasta hooaja triumf oli Ferrarile viimane enne käimasolevat hooaega, kui Kanadas võidušampanjat joodi. Pühapäeval peetud etapil kerkis poodiumi kõrgeimale astmele aga praegune Ferrari esisõitja Sebastian Vettel ehk Ferrari pidi kauaoodatud võitu ootama 14 aastat. Kas ajalugu kordub ja Ferrari saab jälle täiskomplekti?

Red Bulliga neljakordseks maailmameistriks kroonitud Vettel on Ferrariga Montreali tänavaringrajal igal aastal head kiirust näidanud. Kui tänavu tuli võit, siis tunamullu saavutas sakslane teise koha. Aastatel 2015 ja 2017 teenis Vettel vastavalt viienda ja neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles