Tuntud Vene ajakirjanik tulistas Islandi pihta: minge koju oma vulkaanide juurde! (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajal, mil Islandi fännid omasid toetavad ja jumaldavad, leidub laias ilmas ka teisitimõtlejaid.
Ajal, mil Islandi fännid omasid toetavad ja jumaldavad, leidub laias ilmas ka teisitimõtlejaid. Foto: Marco Iacobucci / IPA / PA Images / Scanpix

Venemaal armastatud (spordi)telehääl Vassili Utkin tegi pihuks ja põrmuks, kuidas Islandi koondis jalgpalli mängib. Samas avaldas ta lootust, et väikeriigi esindus sõidab võimalikult kiiresti tagasi koju oma vulkaanide juurde.

«Jumal hoidku, milline suurepärane betoon! Kannatas välja nii võimsa ja halastamatu löögi tankisuurtükilt…» ironiseeris Utkin isikliku Youtube’i kanali videos Islandi 1:1 viiki MMi debüütmängus Argentinaga. «Kallid sõbrad, kas te olete elus midagi sellist kohanud? Mina isiklikult ei ole. Milline on sellisel juhul jalgpalli mõte?»

«Mulle näib, et Island tuli jalgpalli hävitama. Jah, nad teisiti lihtsalt ei oskagi mängida. Aga kes suudab seda imetleda? Ma ei mõista neid, kes suudavad. Kas teile meeldiks külaline, kes tuleb teile külla ja lõhub lihtsalt heast peast teie lemmikvaasi? Terve maailm soovib ju vaadata jalgpalli. Miks meid seejuures segatakse?» esitas Utkin veel terve rea küsimusi ja väiteid. Kuni jõudis lööva ettepanekuni: «Mida kiiremini pakite kohvrid ja lendate tagasi koju oma vulkaanide juurde, seda parem.»

Muuhulgas oli reporteril ühtteist öelda ka islandlaste kui rahvuse kohta: «Islandlased on minu jaoks viikingid, kes ei saabunud iial Ameerikasse, sest nad jäid kinni saarele, mis hiljem nimetati Islandiks.»

Vaata Vassili Utkini venekeelset tiraadi:

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles