Portugal aitas Eesti koondise poolfinaali (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste võrkpallikoondis.
Eesti meeste võrkpallikoondis. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti meeste võrkpallikoondise teekond Rahvuste liiga suunas jätkub, sest Portugalis toimuval valikturniiril saavutasid väljakuperemehed duellis Kasahstaniga tulemuse, mis aitas poolfinaali ka Eesti. Täna kell 17:00 kohtub poolfinaalis Eesti koondis Tšehhiga, millest teevad otseülekande Kanal 12 ja Postimees.

Eesti oli avamängus Portugalile 0:3 kaotanud, aga võitis üleeile 3:0 Kasahstani. See tekitas kolmeliikmelises grupis olukorra, kus Kasahstani 3:1 võidu korral jäänuks Eesti viimaseks. Arvestades, et Portugalile piisas esikoha kindlustamiseks ühest geimivõidust, oli tolle stsenaariumi tõenäosus arvestatav.

Portugal võitis mängus Kasahstaniga avageimi 25:23 ning vahetas seejärel mitmed põhimehed pingile. Eesti poolt võetuna õnneks kardetud lagunemist ei toimunud, vaid ka Portugali teine ešelon sai kasahhidest jagu, võites järgmised kaks geimi 25:19 ja 25:16. Kogu mäng 3:0.

Rahvuste liiga valikturniiri A-alagrupi tabeliseis on seega: Portugal 6, Eesti 3, Kasahstan 0. B-alagrupi tabel kujunes selliseks: Tšehhi 6, Kuuba 3, Tšiili 0.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles