Federeri kaotus finaalis tõstis Nadali taas maailma esinumbriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: CB / imago/Claus Bergmann

Saksamaal Halles toimunud ATP 500 turniiril kaotas Roger Federer finaalis Borna Coricile 1:2 (6:7, 6:3, 2:6). Tänu sellele tõusis Rafael Nadal taas maailma esireketiks. 

Täna toimunud finaalis oli tiitlikaitsjana mängimas Federer, kes oli Halles peetud turniiri võitnud juba üheksa korda. Sel aastal suutis aga Coric šveitslase alistada ning võita oma karjääri esimese ATP 500 turniiri.

Esimene sett Federeri ja Corici vahel kulges väga tasavägiselt. Mõlemad mehed hoidsid oma servigeimi edukalt ning alles kiires lõppmängus suutis esimesena vastase servigeimi murda Federer, kuid seejärel loovutas ta ise kaks oma servigeimi Coricile ning horvaat võitis kiires lõppmängus 8:6.

Teine ning kolmas sett olid täielikud üheteise vastandid. Teises setis näitas Federer selgelt paremat mängu kui Coric ning võitis seti 6:3, lüües lausa kuus serviässa. Kolmas sett oli aga hoopis teistpidi, sest Coric näitas ootamatult head mängu ning võitis seti kindlalt 6:2. 

See oli esimene kaotus, mille Federer on pidanud vastu võtma peale vigastuspausilt naasmist. Muruplatsil mängides oli šveitslane võitnud 20 kohtumist järjest. Rafael Nadalist saab tänu sellele maailma esinumber. Oma esinumbri staatuse kaotas Nadal alles eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles