Portugali peatreener: ühest hetkest muutus mäng veidi imelikuks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali jalgpallikoondis
Portugali jalgpallikoondis Foto: Francisco Seco / AP

Portugali jalgpallikoondise peatreeneri Fernando Santose sõnul saavutas tema juhendatav koondis täna miinimumeesmärgi, pääsedes alagrupist teisena kaheksandikfinaali.

Portugal oli tegelikult üsna lähedal ka alagruppi pidama jäämisele, sest pärast Iraani 1:1 viigiväravat oli iraanlastel suurepärane võimalus kohtumist 2:1 juhtima minna, kuid Mehdi Taremi pealelöök lendas Portugali värava küljevõrku.

Kuna Hispaania viigistas paralleelselt toimunud mängus 2:2 Marokoga, pääses alagrupist esimesena edasi Hispaania, kes kohtub kaheksandikfinaalis Venemaaga, ning teisena Portugal, kes läheb järgmisena vastamisi Uruguayga.

«Minu kokkuvõte mängust on see, et me jätkame turniiril mängimist. See oli meie eesmärk ning me täitsime selle. Iraan tõestas end täna väga hästi, nad olid organiseeritud ning intensiivsed,» ütles Portugali peatreener Santos.

«Alustasime mängu väga hästi ning panime Iraani raskustesse. Teisel poolajal läks meil hästi, kuni penaltini, mida me paraku ära ei löönud. Siis mäng võrdsustus ja muutus veidi imelikuks. Oli palju vaidlusi ja konflikte. Lõpuks lõid nad värava. Selliseid asju juhtub, see on jalgpall,» jätkas Santos.

Portugali eest täna iluvärava löönud Ricardo Quaresma jäi täna portugallaste soortitusega rahule. «Ma usun, et tegime piisavalt hea mängu. Saavutasime oma eesmärgi ning nüüd tuleb meil nende mõne päeva jooksul korralikult taastuda. Hoiame üleval samasugust võitja mentaliteeti ning ootame järgmist matši,» ütles Quaresma.

Kaheksandikfinaalist Uruguayga arvas Quaresma järgnevalt: «Teame, milliste raskustega Uruguay vastu silmitsi seisame. Neil on head mängijad, kuid meie asi on praegu järgmiseks mänguks ära taastuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles