Reportaaž Kaliningradist: Saksamaa krahh pani inglased lõõritama (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Müller on palluriteel kogenud nii mõndagi. Mida tähendab talle MMil alagrupis langemine, reedab see jäädvustus kõnekalt. FOTO: Peter Schatz/imago/actionpictures/scanpix
Thomas Müller on palluriteel kogenud nii mõndagi. Mida tähendab talle MMil alagrupis langemine, reedab see jäädvustus kõnekalt. FOTO: Peter Schatz/imago/actionpictures/scanpix Foto: Peter Schatz/imago/actionpictures/scanpix

Inglismaa ja Saksamaa jalgpallisuhe on olnud pikaajaline ja kirglik, aga enamik magusaid hetki on kuulunud sakslastele. Mitte eile. Esimest korda pärast 1966. aastat ja üldse alles teist puhku lõpetab Inglismaa MM-finaalturniiri parema tulemusega kui Saksamaa. Inglased on nimelt juba enne viimast alagrupimängu taganud koha kaheksandikfinaalis, Saksamaa saabub aga täna pettunult kodumaale.

Tänase H-alagrupi kohtumise Inglismaa - Belgia eel Kaliningradi kogunenud inglastele valmistas Saksamaa eilne krahh tohutut rõõmu. «Pagana pihta, see on parem kui Inglismaa MM-tiitel!» hõiskab inglane Jim, kes on äsja lõpetanud 30 aastat hinges pakitsenud lorilaulu.

Loe, mis ja kuidas täpselt toimus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles