Endine tippkohtunik Collina: VAR ei tähenda perfektsust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierluigi Collina
Pierluigi Collina Foto: Phil Noble / REUTERS

Sellel MMil esmakordselt kasutusel olev VAR on leidnud alagrupi mängude jooksul nii positiivset kui ka negatiivset vastukaja, kuid üks on kindel: revolutsiooniline leiutis on ta jalgpalli jaoks igaljuhul.

Statistiliselt on VAR aidanud kõvasti kaasa õigete otsuste tegemisele. VARi abil on olukordi kontrollitud 335 korda, mis tähendab, et keskmiselt 6,9 korda mängu jooksul. VARi abil on peakohtunik olukorda üle vaadanud 17 korda. VARi abil on kohtuniku tehtud otsust muudetud 14 korda. Kolmel korral on VARi abil ka otsust kinnitatud. Mängu muutva tähtsusega olukordi on ilma VARi abita õigesti määratud 95%, VARi abiga 99,3%.

Kohtunike eestkõneleja FIFA-s, endine tippkohtunik Pierluigi Collina rääkis FIFA kodulehel VARist kui positiivsest nähtusest: «Me oleme hetkel VARiga väga rahul. Keskmiste kollaste kaartide arv on 3,4 kaarti mängus, mis on igati normaale. Punaseid kaarte (mida on antud kolm – toim.) on selgelt antud vähem kui tavaliselt. Niiet kaartide andmist VAR kuidagi mõjutanud ei ole.»

«Pole võimalik, et kõik otsused saavad olla 100% õiged. Ma olen alati öelnud, et VAR ei tähenda perfektsust. Samas nagu statistika näitab, siis 99,3% ulatuses õigeid otsuseid turniiri jooksul on ideaalile väga lähedal,» rääkis Collina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles