Pele jälgedes sammuv Prantsusmaa noor ründetäht näitab kullast südant

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe Foto: ROMAN KRUCHININ / AFP

Prantsusmaa jalgpallikoondise ründetäht, 19-aastane Kylian Mbappe on lisaks mänguoskustele ka kuldse südamega. Nimelt annetab ta kogu koondise eest teenitava raha heategevuseks.

Prantsusmaa ajalehe L’Equipe andmetel teenib iga Prantsusmaa koondislane iga MMil peetava mängu eest ligikaudu 20 000 eurot. Peaks Prantsusmaa aga MMi ära võitma, saab iga koondislane boonust 300 000 eurot.  

Kui paljud koondislased kasutavad preemiat oma parema äranägemise järgi, siis Mbappe teatas, et koondise esindamine on tema jaoks auasi ning ta annetab raha heategevusele. Prantsusmaa jõudis eile Argentina 4:3 alistamisega veerandfinaali, seega on Mbappe kogunud heategevusele juba 80 000 eurot.

Samas on prantslasest saanud ka eeskuju, näiteks talitab samamoodi kaitsja Samuel Umtiti. «MMil mängimine on unistuse täitumine. Jah, me saame preemiat. Aga ma ei huvitu sellest. Ma ei mängi raha eest,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles