USA antidopingu juht: venelased petavad MMil ja naeravad meie selja taga (11)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Dzjuba
Artjom Dzjuba Foto: ALEXEY FILIPPOV / Sputnik

USA antidopingu tegevjuht Travis Tygart on veendunud, et venelaste edu taga kodusel MMil on doping.

«See on farss,» ütles Tygart, kelle töö tulemusena võeti vahele jalgrattur Lance Armstrong, USA Todayle. «On fakt, et Venemaa valitsus nägi 2014. aasta Sotši olümpiamängudega võimalust rahvusvaheliselt oma jõudu demonstreerida. Seetõttu vahetati ka sportlaste uriiniproove. Nii võideti medaleid ning domineeriti koduseid olümpiamänge. Aga nad jäid vahele.»

«Nüüd korraldavad nad järjekordset suurturniiri. Me teadsime, et nende dopingusüsteem eksisteeris, isegi kui nad ise seda eitasid. Teame ka, et see süsteem oli otseselt seotud ka jalgpalliga. Nad on tõestanud, et on võidu nimel valmis kõigeks. Oleme rumalad, kui arvame, et seekord mängivad nad ausate reeglite järgi. Nad lihtsalt naeravad meie selja taga,» jätkas Tygart.

Venemaa jalgpallikoondis on MMil jõudnud veerandfinaali. Kaheksandikfinaalis alistati penaltiseeria järel 2010. aasta maailmameister Hispaania. Veerandfinaalis minnakse laupäeval vastamisi Horvaatiaga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles