Video: Prantsusmaa võitis müstilise punkti, Venemaa jõud jäi aga finaali kokkuvõttes peale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa ei suutnud finaalis Venemaa müürist läbi murda.
Prantsusmaa ei suutnud finaalis Venemaa müürist läbi murda. Foto: JB Autissier / imago/PanoramiC/Scanpix

Võrkpalli Rahvuste liiga võitjaks krooniti Venemaa koondis, kes kurvastas Lille'is peetud finaalturniiril lõppvaatuses väljakuperemehi tulemusega 3:0.

Maailmaliigat asendanud Rahvuste liiga finaalturniiri poolfinaalis oli Prantsusmaa saanud 3:2 (18, 17, -23, -24, 12) jagu USAst ja Venemaa purustanud 3:0 (17, 18, 14) olümpiavõitja Brasiilia. Finaali avageimis rebisid venelased kohe sisse seitsmepunktilise vahe ning ehkki Prantsusmaa asus seda visalt vähendama, võitis Venemaa avageimi 25:22.

Teises geimis nähti venelaste 17:11 eduseisul imelist punkti, kui prantslaste nurgaründaja Jean Patry suutis otsekui füüsikaseaduste vastaselt Venemaa platsipoolele sokutada palli, mis oli juba platsilt väljas ja peaaegu teisel pool võrku.

Rõõm kaunist punktist jäi Lille'i publikule aga üürikeseks, sest Venemaa võitis teise geimi 25:20. Kolmandas geimis juhtis Prantsusmaa pikalt, kuid otsustaval hetkel oli Venemaa taas kindlam, võitis tänu Dmitri Kovaljovi võimsale blokile geimi 25:23 ja ühtlasi kogu matši.

Kolmas koht kuulus USA-le, kes võitis pronksimatšis Brasiilia vastu avageimi 25:21, teise 28:26 ja kolmanda samuti 28:26. Brasiilia jäi viimase 34 suurturniiri jooksul alles neljandat korda pjedestaalilt välja.

Naiste Rahvuste liiga võitjaks oli nädala eest kroonitud USA, kes alistas finaalis 3:2 Türgi. Pronksmedalid kuulusid brasiillannadest 3:0 jagu saanud Hiinale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles