Citroeni meeskonna pealik: Rally Estonia saab olema meeskonnale ülimalt kasulik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Budar
Pierre Budar Foto: WRC

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Otepää ümbruses Rally Estonia 2018, kus on starti tulemas nii Eesti paremik kui ka maailma tippsõitjad. Oma mõtteid seoses ralliga jagasid Citroeni meeskonna pealik Pierre Budar ning tippsõitja Craig Breen.

«Rally Estonial osalemise peamine eesmärk on Craigi jaoks see, et saada ennast Soome MM-ralli jaoks parimasse vormi. Lisaks sellele on see ralli ülimalt kasulik auto tehnilist poolt vaadates, sest ralli käigus läbitakse palju erinevaid tüüpi katseid. Järelikult saame katsetada rohkem erinevaid tehnilisi komponente ning saame rohkem tagasisidet,» rääkis Budar Citroeni kodulehel enne nädalavahetusel sõidetavat rallit.

«Lisaks sellele on rallil sõitmine kasulik ka sõitjale. Kui ta sõidab testil, jääb tal rada suhteliselt ruttu meelde, ralli käigus peab sõitja kuulama kogu aeg legendi ning olema täielikult keskendunud, kuna olud muutuvad pidevalt. See annab sõitjatele võimaluse hankida teistsugust informatsiooni võrreldes tavalise testiga,» lausus Budar.

Breen ise ootab Eestis sõitmist väga, kuna iirlane on juba varasemalt kahel korral siin võistelnud: «Tundub, et katsed on võrreldes varasemaga veidike muutunud. Samas paistab, et siinsed katsed on väga hea ettevalmistus Soome ralli jaoks. Sellised kiired katsed aitavad mul uuesti kiirusega harjuda, kuna ka Soomes on sarnast tüüpi katsed.»

Rally Estonial on MM-sarja sõitjatest peale Breeni stardis veel ka Hyundai piloot Hayden Paddon ning eestlaste kohalik lemmik Ott Tänak Toyota Yaris WRC-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles