Tänases suures mängus loodetakse kogenud kaardiväele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Mäel on tänases mängus suur roll.
Janar Mäel on tänases mängus suur roll. Foto: Margus Ansu

Täna peab Eesti käsipallikoondis oma ajaloo tähtsaima mängu – kui kell 20 Põlvas algavas kohtumises suudetakse alistada tugev Makedoonia, jõutakse esimest korda EM-finaalturniirile. Ajaloolises mängus peavad eestlaste poolel kastanid tulest välja tooma eelmiste mängudega treeneri usalduse võitnud mehed.


«Kontrollmäng Leeduga näitas, et me ei saa rõhuda värskematele koondislastele, vaid peame lootma nendele, kes senisteski mängudes põhiraskust kandnud,» tõdes Eesti koondise peatreener Kalmer Musting. «Usun, et mehed on treeningute põhjal juba mõistnud, kelle roll on suurem. Olen mõne mehega ka individuaalselt vestelnud.»

Suure tõenäosusega tulevad algkoosseisus platsile väravavaht Marius Aleksejev, nurgamängijad Kristjan Muuga ja Mikk Pinnonen, joonemängija Martin Johanson ja tagamängijad Janar Mägi, Mait Patrail ja Dener Jaanimaa. Kaitses tuleb Jaanimaa kohale kogenud Jaan Kauge. Mustingu sõnul leiab ta aga mänguminuteid paljudele koondislastele.

«Enne mängu ei saa ju täpselt paika panna, mitu minutit keegi saab platsil olla, palju sõltub ikkagi konkreetsest mängust,» selgitas Musting. «Esialgu pole me veel otsustanud, kas mängime kaitses ühe ettenihutatud mängijaga või hoiame kuut meest joonel.» Juhul kui otsustatakse ühe ettenihutatud mängijaga variandi kasuks, peab Mägi loovutama kaitses koha Mario Karusele.

Mustingu sõnul polnud veel eile meestes suure mängu ärevust märgata. Samas annab ta endale aru, et paljude koondislaste jaoks on see esimene nii kaalukas kohtumine. Mitmel finaalturniiril pallinud Makedoonia koondise kogenud koosseisul on aga rohkelt elu ja surma peale mängu kogemusi.

«Tegelikult pole meil põhjust end liiga üles kütta. Aasta tagasi alustasime valikturniiri eelringist. Siis ei osanud keegi unistada, et meil tuleb kodus selline mäng, millest sõltub edasipääs finaalturniirile,» märkis Musting.

Tänases mängus saab paljuski määravaks meeskondade võime taluda lämbet spordisaali. Eile valitses Põlvas 30-kraadine kuumus ja saaliski kerkis termomeetrinäit päris kõrgele. «Makedoonia meeskonna esindajad küsisid, kas saalis lülitatakse konditsioneer ka tööle, kuid meil töötas ventilatsioon juba niigi täie võimsusega,» rääkis Musting.

Kõige tähtsam uudis on aga see, et veel paar päeva tagasi õlavalu kurtnud Mait Patrail on paranemas ja Mustingu sõnul saab ta täie jõuga mängida.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles