Valed sokid tõid inglastele kopsaka rahatrahvi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Dier (punases särgis) oli üks kolmest, kelle lubamatud sokid tõid Iglismaa alaliidule kaela suure trahvi.
Erik Dier (punases särgis) oli üks kolmest, kelle lubamatud sokid tõid Iglismaa alaliidule kaela suure trahvi. Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaa jalgpalliliit sai FIFAlt 70 000 Šveitsi frangi ehk 60 000 euro suuruse rahatrahvi, kuna kolm mängijat kandsid MMi veerandfinaalis Rootsiga «keelatud» sokke.

Pahanduse osalised olid Dele Alli, Eric Dier ja Raheem Sterling, kes kandsid ametlike Nike põlvikute peal ühe teise ettevõtte hüppeliigeseid toetavaid sokke.

Kuna varustuse ja sellel olevate reklaamide osas valitseb MMil karm kord, otsustaski FIFA inglasi trahvida. Tõsi, esmalt oli inglasi hoiatatud ja palutud neil omavoliliselt jalga tõmmatud sokid ära võtta, kuid et seda ei tehtud, määrati neile reaalne karistus. Iroonilisel kombel oli ka Inglismaa veerandfinaalvastastele rootslastele eelnevalt samal põhjusel sama suur rahatrahv väänatud.

Nii on inglased ja rootslased oma 60 000 euroga FIFA määratud «trahvitabelis» jagamas teist kohta. Kõige suurema ehk 90 000 eurose karistuse sai oma fännide halva käitumise tõttu Argentiina jalgpalliliit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles