Laupäeval stardib Värska GP rattamaraton

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattamaraton.
Rattamaraton. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Värska GP rattamaraton toimub laupäeval 25. juunil 2011 a. Põhiraja pikkus 47 km, ühisstart kell 12.00 Värskas, Värska laululava esiselt väljakult.


Värska GP rattamaratoni lühikese (23 km) distantsi ühisstart kell 12.00 Värskas, Värska laululava esiselt väljakult. Lühike distants ei ole võistlus.


Värska GP rattamaratonil on kavas ka tõukeratta distants. Raja pikkuseks on 16 km ühisstart 12.00 Värska laululava esiselt väljakult . Arvestust peetakse kahes vanuseklassis mehed, naised. Tõukerattad antakse kasutada korraldaja poolt 20-nele esimesele tõukeratta distantsile registreerunule. Tõukeratta rent kuulub stardimaksu sisse. Lastevõistlus algab kell 12.30. Arvestust peetakse kuni –6a, 7-8a, 9-10a, 11-12a. vanustele.

Võistluse korraldab Värska orienteerumisklubi “PEKO” koostöös klubide ja toetajatega.

Vahefinišiks on distantsil olev mäekuninga tiitlit vääriv vahefiniš (~16 km-l). Põhirajal (47 km) on 2 teenindus-toitlustuspunkti: 18 km ja 36 km-l. Ajalimiidi (milleks on 5 tundi alates stardist) ületajad loetakse katkestajateks.

Värska GP rattamaratoni põhirada (47 km) ja (23 km) kulgeb suuremalt osalt Värska maastikukaitse alal metsa- ja põlluteedel. Võistlusmääruste kohaselt on rada tähistatud 48 tundi enne starti. Üldkasutatava liiklusega teedel ja kohalikel teedel kehtivad liikluspiirangud. Ohutuse huvides peavad osavõtjad täitma liikluseeskirju, juhinduma liiklusmärkidest ja liikluse korraldajate märguannetest. Võistlustrassile ei lubata võistlejate saatemasinaid (autod, mootorrattad, maasturid jt.), erandiks on vaid saatemaastur ja maasturid esmaabi tarbeks ning korraldajate masinad maanteedel. Jalgrataste klass on vaba. Jalgratast põhisõidu distantsil vahetada ei tohi.

Varuosi ja kumme korraldajad ei kindlusta. Tehnilist abi osutatakse stardipaigas. Soovitav on osalejail kummid ise kaasa võtta. Osavõtt Värska GP rattamaratonist toimub omal riisikol. Mõlemal distantsil on kohustuslik kanda kiivrit, vastasel juhul osavõtja diskvalifitseeritakse. Märgates rajal hädasolijat paluvad korraldajad  osalejail teatada sellest kas järgmisesse TP-sse, või hädaabinumbril 112. Meditsiinilist abi korraldab rajal kvalifitseeritud meditsiinitöötaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles