Pileti koju unustanud ja Venemaa avarustes kaduma läinud Inglismaa jalgpallifänn leiti üles

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa fännid.
Inglismaa fännid. Foto: Rebecca Blackwell / AP / Scanpx

MMile sõitnud Inglismaa jalgpallifänn Douglas Moreton hoidis oma lähedasi nädal aega mures, sest jäi Samaaras kadunuks ning temast ei olnud vähimatki märki. Lugu sai siiski õnneliku lõpu.

Moreton pääses uudistesse juba Inglismaa ja Panama mängu eel, kui ITV uudistereporter Dan Howell teda Niži Novgorodis kohtas ja selgus kurb tõsiasi: Moreton oli lennanud kodulinnast Bristolist Venemaale mängu vaatama, kuid avastanud seal, et varakult valmis ostetud mängupilet on kindlas kohas ehk kodus lauasahtlis... Tänu Howelli üleskutsele leiti inimene, kes oli nõus oma pileti Moretonile loovutama, kuid Moreton ei saanud sedagi piletit õigel ajal kätte ja jäigi mängust ilma.

Nižni Novgorodist sõitis Moreton edasi Samaarasse, kus inglased kohtusid 7. juulil veerandfinaalis Rootsiga. Ent sestpeale polnud temast enam mingit märki ja lähedased muutusid väga murelikuks. «Viimati nähti teda reede õhtul Samaaras Sorokina tänaval, kust ta läks lähedal asuvasse McDonaldsisse. Ta oleks pidanud pärast mängu rongiga tagasi Moskvasse sõitma, kuid keegi pole teda näinud. Küll aga on tema pangakaarti täna Moskvas kasutatud,» kirjutas üks Moretoni sugulane eile sotsiaalmeedias.

Õnneks selgus peagi, et kaardi kasutaja oligi Moreton ise. Moskva politsei asus lähedaste üleskutse peale meest otsima ning tuvastas, et ta saabus kolmapäeval rongiga Moskvasse Kaasani vaksalisse ning sealt viis tema tee ühte võõrastemajja, kust ta lõpuks leitigi. Uudisteagentuur TASS peab seejuures vajalikuks täpsustada, et Moreton viibis oma hotellitoas «tugeva alkohoolse joobe seisundis».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles