Video: Breen peab tänama kõigevägevamat, et Rally Estoniat jätkata saab

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Breen Rally Estonial
Craig Breen Rally Estonial Foto: Karli Saul/SCANPIX

Rally Estonia pühapäev pole kõige paremini alanud Citroeni tähele Craig Breenile. Esmalt pidi iirlane hommikuses teenindusalas ette võtma suuremad parandustööd ja sai hilinemise tõttu ajatrahvi, ning kui Breen jõudis lõpuks esimesele kiiruskatsele, elas ta seal üle tõeliselt hirmsa hetke.

Üle nuki kulgenud kiires vasakkurvis, kaotas Breen oma C3 WRC üle juhitavuse. «Siin katsel oli meil väga-väga-väga suur piruett. Lendasin kuuenda käiguga tagurpidi põllule,» vahendas ralliraadio Breeni vahetuid muljeid. Nagu videost on näha, siis oli mehel tõesti õnne, et see sõiduviga tema võistlust ei lõpetanud.

Breen palus aga korraldajatelt, et ta saaks rallit siiski oma seniselt stardipositsioonilt alustada ehk teisena rajale minna. «See oleks ju jabur, kui ma peaksin aeglasemate autode taga olema. Me ju ikkagi testime,» sõnas ta.

Starti hilinemise eest sai ta aga siiski kaheminutilise kaotuse ning nüüd on tema kaotus enne ralli viimast kolme kiiruskatset Ott Tänakule juba +2.48,16. Miks starti üldse hilineti? Iirlase sõnul andsid mehaanikud talle mõista, et kõik olulised detailid on vahetatud ning kõik korras, kuid kaks minutit enne hooldusalast väljasõitu selgus vastupidine. «Saime karistuse, aga nii see juba kord on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles