Video: vormel 3 etapp katkestati totral põhjusel, Aron tõusis tiitlikonkurentsi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron
Ralf Aron Foto: https://twitter.com/fiaf3europe

Zandvoortis peetud vormel 3 sarja etapi kolmas sõit lõppes veidra punase lipuga. Eestlased Ralf Aron ja Jüri Vips punktilisa ei kogunud.

Mõni ring enne võistluse lõppu sõitis avakurvis rajalt välja sakslane Julian Hanses ning ehkki tema auto põrutas üle kruusase turvaala rajapiiretesse, otsustati selle minematoimetamise ajaks rajale kutsuda turvaauto. Kuna aga Zandvoorti raja avakurvi turvaala on märkimisväärse tõusunurgaga, jäi kruusa sisse kinni ka rajatöötajate pikap.

Et sõidu lõpuni jäi vaid viis minutit ja auto seisis otse rajapervel, tegid korraldajad ainuvõimaliku otsuse ning lõpetasid sõidu punase lipuga. Võidu sai kirja Carlini sõitja Nikita Troitski, teisena lõpetas Prema Powerteami mees Guanyu Zhou ja kolmandana Troitski meeskonnakaaslane Jehan Daruvala.

Rajatöötajate auto (all vasakul) jäi kruusa sisse kinni ja sõit tuli pooleli jätta.
Rajatöötajate auto (all vasakul) jäi kruusa sisse kinni ja sõit tuli pooleli jätta. Foto: Ekraanitõmmis videost / FIA F3

Ralf Aronil ebaõnnestus täielikult kolmanda sõidu kvalifikatsioon ja nii startis ta alles 17. kohalt. Sõiduga õnnestus tal kerkida kõigest 14. kohale. Veel õnnetumalt jäi punktidest ilma Jüri Vips, kes sõitis kvalifikatsioonis välja kõrge stardikoha. Start ebaõnnestus joonele toppama jäänud Vipsil aga täielikult ning ruudulipu langemise hetkel oli ta täpselt Aroni selja taga 15. kohal.

Eestlaste õnneks ei saanud peale Zhou kolmandast sõidust punktilisa ka teised tabeli tipus olnud sõitjad. Marcus Armstrong lõpetas alles 16. kohaga, Daniel Ticktum katkestas sootuks ja Enaam Ahmed noppis 10. koha eest vaid ühe punkti.

MM-sarja kokkuvõttes kerkis mõlemad eilsed sõidud võitnud Aron Zandvoorti etapiga tagasi tiitlikonkurentsi, sest Armstrongil on nelja etapi ehk 12 sõidu järel koos 131, Zhoul 130 ja eestlasel 126,5 punkti. Ticktum langes 118 punktiga neljandaks. Vips on kokkuvõttes 82 punktiga kuuendal kohal, eraldi peetavas debütantide arvestuses aga 167 punkti kogunud Armstrongi järel 154 punktiga teisel kohal.

«Kvalifikatsioon oli kerge pettumus, sest esimesteks sõitudeks jäin napilt parimast stardikohast ilma. Kolmandaks sõiduks head stardikohta ei saanud, sest esmalt jäi ette üks aeglasem auto, seejärel oli ühe väljasõidu järel rada kruusane ja lõpuks pandi välja ka kollased lipud,» rääkis Aron. «Olin enne esimest starti veidi mures siduri pärast, aga start õnnestus siiski hästi. Zhou üritas rünnata, aga ma teadsin, et hiljem võib see talle rehvide kulumise tõttu kätte maksta ja nii läkski,» sõnas ta.

«Teises sõidus panime stardi järel Ticktumiga korraks rattad kokku, aga auto jäi siiski terveks ja rohkem sõidu vältel mingeid muresid polnud. Prema võistkond on teinud head tööd ja auto oli nädalavahetusel väga hea. Viimases sõidus ei hakanud enam eriti riske võtma. Kokkuvõttes väga hea nädalavahetus,» jäi Aron etapiga rahule.

Vips tõdes, et kvalifikatsioonis oli ka parem stardikoht võimalik, kuid kiirel ringil jäi ta ühe aeglasema auto taha kinni. «Aga kolmandaks sõiduks saavutatud teine stardikoht oli väga hea tulemus. Avasõidus tegin kõik, mis võimalik ja võitlesin tiimikaaslase Dan Ticktumiga viienda koha pärast, aga ta kaitses oma positsiooni hästi,» ütles Vips. 

«Teises sõidus sain samuti stardist hästi minema, aga heitluses ühe konkurendiga sattusin raja servale ja kaotasin sellega paar kohta, mida hiljem tagasi võita enam ei õnnestunud. Viimases sõidus tegi Dan parimalt stardikohalt valestardi ja tema liikumist nähes kaotasin keskendumise, start ebaõnnestus täielikult ning langesin viimaseks. Sealt ei õnnestunud enam 15. kohast kõrgemale tõusta,» kahetses Vips.

Järgmine etapp peetakse juba 27. ja 28. juulil Belgias kuulsal Spa ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles