Video: Kangert tegi Tour de France’il märkimisväärse tõusu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: EPA / Scanpix

Tour de France’i üheksanda etapi (154 km) võitis Saksamaa jalgrattur John Degenkolb (Trek-Segafredo), kes edestas finišisirgel belglasi Greg Van Avermaeti (BMC Racing Team) ja Yves Lampaerti (Quick-Step Floors).

Tanel Kangert (Astana), kes hoidis enne etappi üldarvestuses 47. kohta, lõpetas üheksanda etapi 28. kohal ehk võitjast 27 sekundit hiljem ja kerkis koguni 15 koha võrra ja paikneb nüüd 32. positsioonil (+6.39). Rein Taaramäe (Direct Energie) kaotas Degenkolbile enam kui 16 minutit ja piirdus 155. kohaga. Taaramäe paikneb 167 ratturi seas 80. kohal (+24.11).

Üldliidrina jätkab Van Avermaet, kes edestab Suurbritannia ratturit Geraint Thomast (Team Sky) 43 ja kaasmaalast Philippe Gilberti (Quick-Step Floors) 44 sekundiga. Inglasest tiitlikaitsja Chris Froome, kes viimasel etapil kukkus ja leppis 22. kohaga, kaotab kaheksandana liidrile minut ja 42 sekundit.

Esmaspäeval on Tour de France’il puhkepäev. Seejärel peetakse kolm järjestikust mägist etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles