Tour de France’i tõeline sangar on viimast kohta hoidev ameeriklane

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lawson Craddock
Lawson Craddock Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Tour de France’il kümne etapi järel viimast kohta hoidev Lawson Craddock on inimesi inspireerinud annetama kümneid tuhandeid dollareid.

EF Education First-Drapaci rattur Craddock kukkus Touri avaetapil sedavõrd karmilt, et murdis abaluu ning vigastas tõsiselt näopiirkonda. Ometi suutis ta end tagasi ratta selga ajada ning etapi lõpetada.

Kuid sellega tema sangarlikkus ei piirdunud. Avaetapi järel andis ta lubaduse – iga etapiga, mille ta Touril lõpetab, annetab ta 100 dollarit Houstonis asuva velodroomi taastamistöödeks. Velodroom sai kannatada eelmisel aastal, kui piirkonda räsis orkaan Harvey.

Inimesed said Craddocki püüdlustest sedavõrd palju inspiratsiooni, et pühapäevaks oli velodroomi taastamiseks annetusi kogutud juba 93 000 dollarit.

«Need inimesed, kes annetavad, on kangelased, mitte mina. Mina olen vaid see, kellelt nad inspiratsiooni saavad,» sõnas Craddock.

Kuid kuidas on võimalik üldse selliste vigastustega velotuuri jätkata? Meeskonna arsti Kevin Sprouse'i sõnul on Craddocki vigastustest rääkides palju arusaamatust. «Murd ei otseselt abaluus, vaid abaluud toetavas osas. See on mõra ning luu ei ole nihkunud. Ta ei tee jalgrattaga sõites luule viga,» üritas Sprouse selgitada.

Nagu öeldud, hoiab Craddock Touril viimast ehk 165. kohta. Tema kaotus velotuuri liidrile Greg van Avermaetile on kümne etapi järel 1:46.07.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles