Grönholm: maailmas on tõsisemaidki asju kui ralli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: SCANPIX.

Pikalt Subaruga uue lepingu osas läbirääkimisi pidanud endine maailmameister Marcus Grönholm tunnistas Soome meediale, et tehasetiimi loobumine ralli MM-sarjast tuli temalegi täieliku üllatusena.

«Nad võtsid minuga ühendust ning mõtlesin, et vaatan ja kuulan nad ära. Juttu tuli kogu sarja sõitmisest, kuid mõni nädal tagasi hakkasid asjad järsku muutuma,» kirjeldas Grönholm Helsingin Sanomatele. «Tundus, et seal on mingeid probleeme, ei teadnud milliseid.»

Täna teataski Subaru, et loobub WRC sarjast.

Subaru ralli tehasetiim asutati 1989. aasta.  MM-tiitlini jõudis meeskond 1995., 1996. ja 1997. aastal.

Grönholmist loodeti uuel hooajal tegusat vastast ülivõimsalt rallisarja valitsevale Sebastien Loebile, kuid nüüd jääb see vastasseis nägemata.

«Ralli tulevik ei tundu tõepoolest eriti roosiline ja asi ilmselt ei piirdu vaid Subaru lahkumisega,» mõtiskles Grönholm ning lisas: «Arusaadav, et maailmas on palju tõsisemaid asju ajada, kui autoralli.»

Fordi tiimis sõitev Jari-Matti Latvala leidis, et Subaru ja Suzuki kadumine sarjast annab alale hävitava löögi.

«Kurb värk. Mõistagi olen tõsiselt pettunud,» sõnas Latvala Iltalehti väljaandele. «Subaru on pikalt sarjas kaasa löönud. Vahepeal on neil olnud tõeliselt raske, kuid sain aru, et nad leidsid just lahenduse oma autoprobleemidele.»

«Algav MM-sari närtsib kätte ära. Seda enam peab uskuma ja lootma, et sarja ikka sõidetakse uuel aastal. Võistlus käib edaspidigi kõvas konkurentsis, kuid autosid on päris vähe,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles