Latvala on pettunud, Ostberg üllatunud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänaku järel täidavad hetkel Soome rallil poodiumikohad Mads Östberg (+5,8 sekundit) ja Jari-Matti Latvala (+23,1). Meestel on reedese võistluspäeva kokkuvõtteks väga kahetised emotsioonid.

«Kodurallil tahaks ikka võidule sõita,» nentis WRC All Live otsestuudios Tänaku meeskonnakaaslane Latvala, kellelt röövis mullu koduse MM-etapi võidu julm tehniline rike. «Aga mu stardikoht polnud tänavu päris sama, kui mullu, mis tähendab, et on raskem esikohta jahtida. Tean, et homme tuleb paremini sõita, auto paremini keerama ja kurvidest välja kiirendama saada,» lisas soomlane sihiks.

Konkurentidele jagus Latvalal vaid kiidusõnu: «Ott on teinud imelise päeva. Aga ka Mads. Citroen on läbi teinud väga suure arengu ja on suures mängus sees – see tuleb meie spordialale vaid kasuks.»

Norrakas Östberg, kes ülendati Citroeni põhisõitjaks üksnes pärast Kris Meeke'i vallandamist, oli Latvala hinnanguga nõus ja tiimi saavutatuga ülimalt rahul. «Oleme koos teinud suure töö ja näha nii kiiresti arengud, on uskumatu. Olen auto esitusega väga rahul – C3 teeb mu kiireks ja olen selle roolis väga õnnelik.»

Östberg ja Tänak vahetasid täna liidrikohta suisa neljal korral, kuid lõpuks jäi peale eestlane. Östbergi pärssisid kuluma hakanud rehvid ja ta andis endale mõista, et peamine on masin turvaliselt tagasi Jyväskylä teenindusalla toimetada. «Talusime selle väga kenasti ära. See käis veidi närvidele, aga oli minu ja mu võistlusinseneri valitud taktika,» rääkis norrakas õhtustest kiiruskatsetest. «Tõttöelda olin isegi veidi üllatunud, et suutsin seda plaani nii hästi täita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles