JWRC liider Torn ehmatusega pääsemisest: hoidsin pea külmana

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Torn ja Kuldar Sikk.
Ken Torn ja Kuldar Sikk. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eestlane Ken Torn hoiab JWRC sarjas enne nelja viimast kiiruskatset 12,7-sekundilise eduga liidrikohta. Homme kavatseb ta sõita pigem kindla peale ega hakka ilma asjata riskima.

«Sellel pole mõtet,» ütles Torn. «Parem tuua auto kindlalt finišisse. Tänane näitas, et kui teeme oma sõitu, oleme võimelised Emil Bergkvistiga võrdselt sõitma. Siis võiks ju võit ka ära tulla.»

Torni rallipäev ei sujunud aga probleemideta. Päeva eelviimasel kiiruskatsel purunes umbes kolm kilomeetrit enne finišit tema autol rehv. «Ma ei sõitnud millelegi otsa, järelikult oli tee peal terav kivi,» ütles Torn.

Eestlase sõnul suutis ta rehvi purunedes pea külmana hoida. «Ega sellisel hetkel ei hakka hirmu peale mõtlema. Vaatad, et vasakul on rehv tühi ja paremal täis ehk paremale keerates tuleb arvestada, et auto nii hästi ei keera. Tuleb kaine peaga mõelda ja võimalikult vähe aega kaotada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles