Täht loobus vabatahtlikult geimivõidust, kuid võrkpallikoondis sai siiski teise võidu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis alistas Slovakkia
Võrkpallikoondis alistas Slovakkia Foto: Raul Mee

EM-valikmängudeks valmistuv Eesti võrkpallikoondis jätkab Rakveres võidujada, kui teist päeva järjest alistati Slovakkia meeskond. Kui eile saadi puhas 3:0 võit, siis täna olid võidunumbrid 3:2. 

Eesti koondis alustas täna Rakvere spordihallis mängu algkooseisus sidemängija Kert Toobal, diagonaalründaja Oliver Venno, nurgaründajad Robert Täht ja Andrus Raadik, temporündajad Andri Aganits ja Timo Tammemaa ning liberona Rait Rikberg, vahendab Volley.ee

Esimese geimi kaotas Eesti 28:30, kuigi Eesti oli otsustavatel punktidel 25:24 juhtima läinud. Väljakul toimus ka sümpaatne spordimehelik etüüd, kui Robert Täht tõstis blokipuute märgiks käe ja andis sellega punkti vastastele, kuigi kohtunikud olid juba geimivõiduks vajaliku punkti Eesti meeskonnale määranud.

Teist geimi alustas Eesti samas koosseisus. Otsustav äraminek toimus seisul 18:15, geimi lõpetas seisuks 25:18 Aganitsa efektne serviäss.

Kolmanda geimi alguses lülitusid mängu Renee Teppan ja Albert Hurt, puhkama lubati Venno ja Raadik. Geim algas tasavägiselt, aga Eesti eduseisul 6:5 võttis Slovakkia 6 punkti järjest ning läks omakorda juhtima 11:6. Seda vahet Eesti enam tagasi teha ei suutnud ning tuli tunnistada vastaste 19:25 paremust. Kaotatud geimis oli Eesti parim Robert Täht 4 (+2) punktiga.

Neljas geim oli eelnevale vastupidise mängupildiga ning see võideti 25:15. Väikese hilinemisega said selles geimis oma mängu käima Teppan ja Hurt, kes tõid vastavalt 7 (+6) ja 5 (+3) punkti. 5 punkti lisas ka Timo Tammemaa.

Otsustavaks viiendaks geimiks peatreener Gheorghe Cretu vahetusi ei teinud ja selle mängis Eesti algusest lõpuni vastastest kindlamalt, võttes 15:11 võidu. 

Mängu kokkuvõttes olid Eesti kõvemad skooritegijad kõik viis geimi mänginud Tammemaa 18 (+14), Täht 16 (+6) ja Aganits 15 (+14) punktiga. Venno sai kahe esimese geimiga kirja 13 (+5) punkti, Teppan lisas 10 (+3) punkti. Noor Albert Hurt sai oma kolme geimiga CV-sse kirja 6 punkti (+1), sealhulgas 1 blokist ja 1 serviäss.

Servivigu tehti 20, ent see-eest löödi meeskonna peale kokku 13 serviässa. 

Ka homme kohtub Eesti Slovakkiaga, kohtumine algab kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles