Raudnaise Alusalu uued väljakutsed

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu vaatab tulevikku. OMi neljas koht on hea pagas, mida uude hooaega kaasa võtta.
Saskia Alusalu vaatab tulevikku. OMi neljas koht on hea pagas, mida uude hooaega kaasa võtta. Foto: Erakogu

Pea 5000 rattakilomeetrit suvega sõidetud, ei pelga tarmukas Saskia Alusalu järgmist proovikivi. Talveks valmistuv Eesti parim kiiruisutaja paneb end proovile täna Ironmani triatlonil. Et Tallinna võistlusele sai välja panna ka naiskonna, võtab Alusalu enda kanda 180-kilomeetrise rattavahetuse. Tema kõrval võistlevad 3,8 km pikkusel ujumisdistantsil Heli Hiiemäe ning 42,2 km jooksurajal Kaisa Kukk.

«Taheti välja panna head naiskonda ja Heli isa Jüri väitel polnud ratturit ka nii kerge leida. Minu jaoks on see tõsine väljakutse. Ma pole kunagi 180 kilomeetrit järjest sõitnud, ammugi veel üksi! Nüüd pean kuus tundi ratta seljas olema!» räägib Alusalu, ent tema häälest õhkub rahulolu. «Kindlasti pean endast parima andma, seda enam, et ma naiskonna eest võistlen. Muretsen, kuidas selg sundasendis vastu peab, aga põhja on ju ka laotud. Samas on ikkagi jää minu prioriteet ning Ironmaniks eraldi ma ei valmistunud,» tunnistab ta.

Saavutanud Pyeongchangi olümpiamängudel neljanda koha, tõusis Alusalu Eestis tähelepanu keskpunkti. Pärast arvukaid teleesinemisi – üks neist seejuures isegi Jaapanis! – sai ta veidi kodus puhata ning algaski ettevalmistus uueks hooajaks.

Kergejõustiklased jagasid uusi nippe

Sedapuhku viis tee Lõuna-Euroopasse. Nimelt kutsusid odaviskaja Magnus Kirt ja Marek Vister Alusalu aprillis koos odaviskajatega Hispaaniasse laagrisse. Kuidas laager läks ning milliseid nippe Alusalu EMil võistlevatelt Kirdilt ja Tanel Laanmäelt sai? Mis saab Alusalu koostööst teda kaks ja pool aastat juhendanud prantslase Tristan Loyga? Mida toob uus hooaeg? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles