Sõudjatel on mõistus otsas (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap EMi vahesõidu stardis.
Eestlased Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap EMi vahesõidu stardis. Foto: Fred Killing

Eestis on ehk kaks spordiala, kus medaleid peetakse iseenesest mõistetavaks. Need on vehklemine ja sõudmine. Ja nii nagu vehklejad jäid juulis maailmameistrivõistlustel autasuta, ei suutnud ka Eesti paarisaeruline neljapaat Šotimaal Strathclyde’i spordisõprade ootustele vastata.

Eestlaste esinemist Euroopa meistrivõistlustel võib juba enne tänast B-finaali nimetada põrumiseks. Neljapäeval jäädi eelsõidus kindlalt viimaseks, täpselt sama kindlalt ka eilses vahesõidus – finaalikoht jäi enam kui 15 sekundi kaugusele.

Eile läksid eestlased koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo tegema vigade parandust. Mehed tahtsid välja selgitada, kas neljapäeval juhtunu taga oli pelgalt kehv vorm või ei toimi selle paatkonna dünaamika. Selgus, et alt vedas viimane.

«Ukerdasime seal või ma ei teagi, kuidas seda nimetada,» võttis Raja eestlaste esinemise kokku. «Sõudmine on meie jaoks praegu veider. Mõni aasta paned mehed kokku ja annad ainult tuld. Aga praegu ei tule nii ega naa. Justkui oleks mehed vahepeal erinevalt sõudma õppinud.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles