Eesti alistas Teppani supermängu toel Slovakkia ka kolmandat korda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppan.
Renee Teppan. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste võrkpallikoondis alistas Slovakkia ka kolmandas kontrollmängus. Laupäeva keskpäeval Rakveres peetud kohtumine lõppes Eesti 3:0 (25:19, 25:14, 26:24) võiduga.

Eesti koondise treenerid andsid pallimängust vaba päeva põhikoosseisu meestest Kert Toobalile, Robert Tähele ja Rait Rikbergile. Ka slovakkidel anti puhkepäev mitmele eelmiste päevade põhitegijatele. Puhata said Emanuel Kohut, Peter Michalovič, Matej Patak ja Matej Kubš, vahendab Volley.ee.

Eesti algkoosseisus alustasid sidemängija Markkus Keel, nurgaründajad Andrus Raadik ja Kristo Kollo, diagonaalründaja Renee Teppan, temporündajad Henri Treial ja Timo Tammemaa ning libero Silver Maar.

Esimeses geimis oli seis tasakaalus vaid päris alguses, alates geimi keskpaigast konntrollis mängu kindlalt koduvõistkond. Geimivõit tuli numbritega 25:19. Heas hoos oli Teppan, kes kogus 6 (+4) punkti, Raadik lisas 4 (+2), Tammemaa ja Kollo 3 punkti.

Teises geimis mängisid meie poolel samad mehed. Seis oli tasavägine kuni skoorini 10:10, siis käisid servijoone taga Tammemaa ja Teppan ning kiirelt oli seisuks 20:11. Sellest slovakid enam ei toibunud ning geim Eestile 25:14. Teppan jätkas sealt, kus esimeses geimis lõpetas - 10 punkti, sealhulgas 3 serviässa ja 2 blokipunkti. Kahe geimi peale kokku oli meie diagonaalründajal koos 16 punkti (+12) rünnakuprotsendiga 65 (17 tõstest lõi ta maha 11 palli). Eesti mehed lõid teises geimis kokku tervelt 8 serviässa!

Kolmandaks geimiks tõi peatreener Gheorghe Cretu sisse kolm uut meest. Teppani asmele tuli mängu Oliver Venno, Tammemaa asemel Andri Aganits ning Raadiku asemel Stefan Kaibald. See geim oli ka kõige tasavägisem.. Seisult 14:14 tegi Slovakkia vahespurdi ning läks nelja punktiga juhtima 18:14. Ometi ei suudetud sellega meie meeste mängu murda ning otsustavatele punktidele mindi vastu Eesti 21:20 eduseisul. Lõpus oli veidi kindlam kodumeeskond ja nii tuli geimivõit 26:24 Eestile ja koos sellega ka mänguvõit 3:0. Kolmanda geimi parima meie poolel oli hästi mängu lülitunud Aganits 5 (+5) punktiga. Tema arvele jäi ka tervelt 4 blokipunkti selles geimis.

Kokkuvõttes jäi pika puuga üleplatsimeheks meie diagonaalründaja Teppan - 16 punkti kasuteguriga +12 (11 õnnestunud rünnakut, 3 serviässa, 2 blokipunkti). Treial lisas 9, Kollo 7, Raadik 6 punkti. Eesti meeskond ületas täna vastaseid kõigis mõõdetavates kategooriates. Rünnakute õnnestumine 51% - 39%, servi vastuvõtt 45% - 29%, serviässad 9 - 5, blokipunktid 11 - 5.

EM-valikturniiriks valmistuva Eesti meeste koondise järgmised kolm kontrollmängu toimuvad 10.-12. augustini Tallinnas Kalevi spordihallis Soome vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles