Simonlatser sai Düsseldorfi sprindis 12. koha, võitis Hattestad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser
Timo Simonlatser Foto: Toomas Huik

Timo Simonlatser sai murdmaasuusatamise MK-etapil Düsseldorfis vabatehnikasprindis 12.koha. Anti Saarepuu teekond lõppes veerandfinaalis, kokkuvõttes sai ta 24. koha.

Veerandfinaali võiduga ennast ilmselt veidi ära väsitanud Simonlatseril tuli B-finaalis leppida viimase kohaga, mis kokkuvõttes annab talle 12. koha. Simonlatser jõudis sel hooajal esimest korda punktikohale.

Võistluse võitis norralane Ola Vigen Hattestad, kellele see oli tänavusel hooajal juba kolmandaks esikohaks sprindis.

Teise koha sai tema kaasmaalane Tor Arne Hetland. 

Maailma karikasarja üldliidriks tõusnud Hattestad edestas Hetlandi 0,8 sekundiga. Kolmanda koha sai itaallane Fabio Pasini, kes kaotas võitjale 1,2 sekundiga. Esikolmikust jäid välja itaallane Cristian Zorzi (+1,7), eelmise aasta Düsseldorfi sprindi võitja sakslane Josef Wenzl  (+3,1) ja venelane Nikolai Morilov (+4,1)

Poolfinaalis olid Simonlatseri vastased Renato Pasini (Itaalia), Ola Vigen Hattestad (Norra), Nikolai Morilov (Venemaa), Roddy Darragon (Prantsusmaa) ja Cyril Miranda (Prantsusmaa), eestlane sai selles sõidus viienda koha.

Sellest poolfinaalist pääsesid edasi Hattestad ja Pasini.

Veerandfinaalis Aleksei Petuhhovi (Venemaa), Johan Edini (Rootsi), Phil Widmeri (Kanada), Andrei Parfjonovi (Venemaa) ja Fabio Pasiniga (Itaalia) võistelnud Simonlatser oli sõidu esimesel poolel viimasel kohal, ent teisel ringil tegi äärmiselt targa käigu ja läks võistlust juhtima.

Simonlatser võitis oma veerandfinaali 0,1-sekundilise eduga Parfjonovi ees ja jõudis poolfinaali.

Saarepuu sai oma veerandfinaalis viienda koha, tema vastased olid Roddy Darragon (Prantsusmaa), Robin Bryntesson (Rootsi), Nikolai Morilov (Venemaa), Nikita Krjukov (Venemaa) ja Ivan Alõpov (Venemaa). 

Düsseldorfi tänavatel sõidetavas sprindis oli eelsõitudes parim eestlane Simonlatser, kes sai kvalifikatsioonis kirja 25. aja. Simonlatser kaotas eelsõitude kiireima aja kirja saanud ameeriklasele Andrew Newellile 6,14ga.

Saarepuu kaotas Newellile 6,45 ja oli kvalifikatsioonis 29.

Ülejäänud võistlustules olnud eestlased edasi ei pääsenud. Priit Narusk kaotas Newellile 10,44 ja sai 56. koha, Vahur Teppan kaotas 11,01 ja sai 58. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles