Eesti ratturit tabas Belgias väga kummaline ebaõnn

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Räim koos meeskonnakaaslasega purunenud ratast remontimas.
Mihkel Räim koos meeskonnakaaslasega purunenud ratast remontimas. Foto: Israel Cycling Academy, Noa Arnon

Eesti ratturit Mihkel Räime tabas Belgias GP Stad Zottegemi nimelisel võistlusel uskumatu ebaõnn, mis päädis sel korral katkestamisega.

«Juba alguses tundus, et tuleb huvitav sõit kuna ühtegi suuremat meeskonda sõitma polnud ja oodata võis lõpmatuid rünnakuid. Nii ka juhtus! Esimesel korralikumal munakivilõigul umbes 60. kilomeetril suutsin niimoodi sõita, et lõhkusin korraga mõlemad kummid. Sellist oskust paljudel pole,» kirjutas Räim oma uskumatust ebaõnnest. Sellega asi siiski veel ei piirdunud.

Meeskonnakaaslane oli selja taga, jäi seisma ja vahetas mul jooksud ära. Pärast jooksuvahetust olin juba omadega täitsa taga, sest pidin veelkord seisma jääma, kuna käiguvaheti oli paigast ning olin sunnitud ühe käiguga rassima. Lõpuks sain korralikult minema ning auto abiga hakkasin pundile lähenema. Panime meeskonnakaaslasega päris palju energiat sinna magama, aga pundi me kätte saime,» rääkis Räim oma raskest pingutusest.

«Pärast üritasin veel mõnda jooksikutegruppi end nihverdada ning samuti munakivilõigul gaasi anda, et eest ära saada, kuid sajaprotsendiliselt see ei õnnestunud. Kolm ringi enne lõppu sõitsin ühele jooksikutegrupile järele ja tundsin, et jalas imelik tunne. Peale kurvi tõusin püsti, et kiirendada ning mõlemad jalad läksid reie tagant krampi. Niisugust tunnet pole ammu olnud. Peale seda sai kohe punt eest ära ja sõit oli tehtud,» kirjeldas Räim täielikult ebaõnnestunud sõitu.

Siiski jäi Räim lõpuks positiivseks ning uskus, et tuleviku poole vaadates pole olukord hull ning sõite on tulemas veel mitmeid. Juba täna peaks Räim Hollandis taas rajale tulema. Võistluse võitis belglane Jerome Baugnies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles