Therese Johaug sai uue hoobi: tema suusatajast sõbranna süda seiskus treeningul

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisut enne Ida Eide surma tähistas ta koos Therese Johaugiga mõlema sünnipäeva.
Pisut enne Ida Eide surma tähistas ta koos Therese Johaugiga mõlema sünnipäeva. Foto: Instagram / Idaeide1

Norra suusaüldsust tabas järgmine šokk: pelgalt kuu aega tagasi maeti olümpiavõitja Vibeke Skofterud, nüüd suri treeningul saadud infarkti tagajärjel suusataja Ida Eide. Eide suri Ullevåli haiglas, tema kõrval õde Mari, lähedane sõbranna Therese Johaug ja poiss-sõber Nils-Ingar Aadne.

Eide osales laupäeval treeningu eesmärgil kohalikul jooksuvõistlusel ning kukkus pärast viie kilomeetri läbimist kokku. Möödujad kutsusid koheselt kiirabi ja politsei ning suusataja toimetati haiglasse, kuid tema elu ei suudetud päästa.

«Teatame suurima kurbusega, et Ida Eide suri Ullevåli haiglas pärast südame seiskumist Jessheimis toimunud treeningul,» kinnitas suusataja perekond Norra meediale saadetud pressiteates. 

30-aastane Eide kuulus pikalt Norra koondisesse ning tema mentoriks oli Hilde Gjermundshaug Pedersen. Eide osales palju Skandinaavia karikaetappidel, kus tema parimaks jäi 24. koht.

«See on lihtsalt nii kurb. Oleme šokis. Oleme mõtetes koos tema ja Nils Ingari perega,» sõnas Pedersen pressikonverentsil.

Eide on olnud aastaid ka olümpiavõitja Therese Johaugi sõbranna. Koos tähistati ka oma 30. sünnipäeva. «Therese räägib nendevahelisest sõprusest ise. On ilmselge, et juhtunu on Theresele hoop ning ta elab seda raskelt üle. Neil oli väga eriline ja väga lähedane sõprus,» vahendas pressiesindaja Gro Eide Dagbladetile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles