«Spordireporter»: Messit eiranud FIFA löödi pihuks ja põrmuks!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe ja Kanal 12 spordiuudiste magasin «Spordireporter» peatub täna esmalt tennise USA lahtistel meistrivõistlustel, kus selgusid poolfinalistid. Aga võtab siis pikemalt ette FIFA aasta jalgpalluri auhinna, mille kolme nominendi sekka ei mahtunud Lionel Messi.

Kui Brasiilia koondise kaitsjalt Filipe Luisilt, kes pole Messiga isegi mitte klubikaaslane, FIFA säärase valiku üle arvamust paluti avaldada, andis äärekaitsja maailma jalgpalliliidule põrmustava hinnangu.

«Minu arvates on maailma parim jalgpallur Lionel Messi. Nii täna, eelmisel aastal, kaks kui ka kolm aastat tagasi. Sel hetkel, kui Messi seda auhinda ei võida, kaotab antud auhind oma usaldusväärsuse. Pole vahet, kas keegi teine võitis Meistrite liiga või mängis selle finaalis.

Minu arvates on Messi maailma parim ja on olnud juba aastaid. Jah, ühel hetkel tõuseb selleks Neymar. Mohammed Salah ja Cristiano Ronaldo väärivad kohta kolme parema seas, aga arvestades taset, mida Messi näitab igas kohtumises, kus ta väljakul käib, on ta igasuguse kahtluseta maailma parim jalgpallur,» rääkis Filipe Luis.

FIFA parima mängija auhinna võitja avalikustatakse 24. septembril. Kolm nominenti on eelmisel nädalal UEFA parima mängija auhinna võitnud horvaat Luka Modric, portugallane Cristiano Ronaldo ja egiptlane Mohammed Salah.

Samas pole tegu maailma jalgpalli kõige olulisema auhinnaga, milleks on ajakirja France Football poolt välja antav Kuldne Jalgpall ehk Ballon d’Or. Esimest korda 1956. aastal välja antud auhinna tänavune võitja selgub detsembris ja just see mees saab järgmised aasta aega kanda maailma parima jalgpalluri tiitlit. Kahel eelmisel aastal võitis selle auhinna suvel Madridi Realist Torino Juventusesse siirdunud Cristiano Ronaldo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles