Värske US Openi võitja: väljakule astudes pole ma Serena fänn, aga ...

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Osaka ja Serena Williams
Naomi Osaka ja Serena Williams Foto: Robert Deutsch / USA TODAY Sports

Äsja USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel Jaapani tenniseajalugu teinud 20-aastane Naomi Osaka valas pärast finaalis Serena Williamsi 6:2, 6:4 alistamist pisaraid. Jaapanlanna tunnistas, et võit oli talle emotsionaalselt raske just seetõttu, et Williams on olnud tema iidol. 

Tema unistus oli Williamsiga kunagi USA lahtistel mängida. Et see juhtus finaalis, oli tema jaoks šokk. Ent kui dramaatiline võit oli käes, oli Osaka esiteks kohkunud ning ei osanud kuidagi rõõmu tunda.

«Ta tahtis ju väga oma 24. suure slämmi tiitlit. Kõik teavad seda. Seda reklaamiti, see oli kõikjal,» rääkis Osaka.

«Aga väljakule astudes pole ma Serena fänn. Ma olen täiesti teistsugune inimene. Ma olen kui tennisist teise tennisisti vastu. Aga siis ta kallistas mind võrgu juures ja...ma tundsin end jälle väikese lapsena!» sõnas ta ja hakkas uuesti nutma. 

Kuigi Williams kaotas teises setis enesevalitsuse, minnes pukikohtunikuga lootusetult tülli ning sõimates teda rassistiks, suutis Osaka siiski oma võitu nautida. 

Autasustamisel oli Williams küll pisarais, ent soovis Osakale kõike head ning palus vilistaval publikul jaapanlanna ilusat võiduhetke austada. «Ta oli minu vastu väga tore, nii võrgu juures kallistades kui poodiumil. Ma ei näe, et see muutuks. Ma jään alati mäletama Serenat, keda ma armastan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles