Tänak vihjas, et võib Türgi ralli punktikatsel rünnata

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Türgi ralli liider Ott Tänak (Toyota) vihjas enne viimase võistluspäeva algust, et võib soodsate teeolude korral punktikatsel rünnata.

Tänak on senimaani suutnud suurematest probleemidest hoiduda, kuid hoidnud ka head tempot. «Veidi on veel minna, aga punktikatse võit oleks kena moodus, kuidas see keeruline ralli võita. Soorituse poolelt on olnud paras pusimine, aga oleme olnud rahulikud ja targad ning andnud endast parima. See on hetkel auhind selle töö eest, aga kilomeetreid on veel minna ja peame hoidma kainet mõistust,» selgitas Tänak.

Kas Tänak läheb viimasel katsel kihutama? «See oleks kena, aga kui me mõtleme tagasi, siis meie kiirusest on jäänud veidi vajaka ja oleks rumal hakata punktikatsel midagi lisaks püüdma, eriti sellistes oludes. Aga eks vaatame. Me oleme viimasena teel, mis tavaliselt tähendab parimaid olusid, aga oleneb sellest, millises seisus on tee ja kui karmid olud paistavad. Katsel otsustan,» vastas eestlane.

Türgi ralli viimasel võistluspäeval on kavas neli kiiruskatset, neist esimene, 7,14 kilomeetri pikkune Marmarise katse algab Eesti aja järgi kell 10.08. Tänaku edu meeskonnakaaslase Jari-Matti Latvala ees on 13,1 sekundit, kolmandal kohal olev Hyundai sõitja Hayden Paddon jääb maha juba enam kui minutiga. Punktikatse algab kell 13.18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles