Osaka kurvastas kodupublikut ja jäi Tokyos tiitlita

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Osaka maitses kodusel turniiril taas kaotusekibedust.
Naomi Osaka maitses kodusel turniiril taas kaotusekibedust. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Scanpix

Tokyo tenniseturniiri esikoht kuulub Karolina Pliškovale (WTA 8.), kes alistas finaalmatšis kodupubliku suure lemmiku ja äsjase USA lahtiste meistri Naomi Osaka (WTA 7.) 6:4, 6:4.

Pliškova võit oli seda ootamatum, et ta jättis selja taha konkurentidest pikema turniiri – enne finaali oli ta väljakul veetnud 419 minutit ja seda hoolimata sellest, et esimeses ringis oli tšehhitar vaba. Jaapanlanna Osaka oli finaali jõudnud peaaegu kaks korda kiiremini kaotamata sealjuures settigi, võitnud järjest kümme matši ja nautis koduseinte tuge.

Ometi oli Osaka mäng finaalis rabe ja ebakindel ning suurepäraselt servinud Pliškoval polnud suuremat muret vastase alistamisega. Võit tuli vaevalt tunniga ja selle tulemusel vahetavad naised esmaspäevases WTA tabelis ka kohad.

Osaka jaoks oli tegu teise korraga Tokyo turniiri finaalis kaotada: 2016. aastal jäi ta 5:7, 3:6 alla Caroline Wozniackile.

Karolina Pliskova of the Czech Republic kisses her trophy after beating Japan's Naomi Osaka in their women's singles final at the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo on September 23, 2018. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)
Karolina Pliskova of the Czech Republic kisses her trophy after beating Japan's Naomi Osaka in their women's singles final at the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo on September 23, 2018. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP) Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles